Другий день Всеукраїнського вебінару

Настав день завершення Всеукраїнського  вебінару   «Всебічний  погляд на роботу ЗП(ПТ)О в умовах карантину: нові можливості та виклики сьогодення». Темою   сьогоднішнього дня конференції  була професійна та загальноосвітня підготовка в ЗП(ПТ)О.

Продовжила модерувати веьінар Ніна Олександрівна Белова, виконуюча обов’язки заступника директора НМЦ ПТО у Донецькій області.  Вчорашній дуже вдалий виступ її у якості ведучої сьогодні було блискуче завершено – Ніна Олександрівна продемонструвала надзвичайно високу майстерність і доброзичливість при організації виступів спікерів. 

Із вітального слова Гончарова Едуарда Вячеславовича – директора НМЦ ПТО у Донецькій області – учасники сьогоднішнього вебінару дізналися  приємну  новину про те, що запис першого дня конференції уже доступний для перегляду.  

.

Відеозапис першого дня вебінару:

.

Відеозапис другого дня вебінару:

Перший спікер Ірина Закапко – директор   НМЦ ПТО у Полтавській області – розповіла про розвиток цифрових компетентностей педагогічних працівників ЗП(ПТ)О Полтавської області з урахуванням викликів сьогодення. Найважливішим в наданій інформації було те, що у Полтевській області створено онлайн-ресурс для дистанційного підвищення кваліфікації педагогів, після проходження якого викладачі отримують сертифікат на 6-30 годин. Невдовзі цей ресурс планує приймати педагогів не лише з Полтавської, але й з інших областей України.

Олена Рибак – методист ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» – розкрила тему загальноосвітньої та професійної підготовки у нових реаліях, поділившись цікавим досвідом розташування дистанційних завдань для учнів на вбудованій у сайт дошці Padlet.

Наступним доповідачем став Олександр Циганок – методист Покровського професійного ліцею. Тема «Проблеми підвищення ефективності використання офіційних сайтів ЗП(ПТ)О в організації загальноосвітньої підготовки здобувачів професійної освіти за умов дистанційного навчання», яку в доповіді було розкрито на прикладі нашого сайту, узагальнила більш як восьмимісячний досвід організації дистанційної освіти в нашому ліцеї і переконливо довела, що сайт профтехосвіти при використанні в його побудові «принципу піраміди» може стати ефективним   не лише для розміщення уроків, але й для концентрації інформаційних, аналітичних та оптимізаційних інструментів дистанційної освіти – а отже, простим та зручним способом спілкування викладачів і учнів.

Галина Нестеренко – методист Чернігівського ВПУ побутового обслуговування  – поділилася досвідом удосконалення сучасного навчального процесу засобами дієвих освітніх технологій, зокрема  використання повної версії G Suite Education – більш функціонального додатку, ніж всім відомий Гугл Класрум.

Чудовий виступ Дар’ї Головко – викладача хімії  ДНЗ «Білицький професійний ліцей»  – став достойним завершенням конференції.  Інструменти сучасної форми візуалізації, показані спікером, дозволяють створювати динамічні «живі картинки» – скрайбінги, що нагадують невеликі інформативні мультфільми. Те, що виглядає зовні, як гра чи розвага, насправді дозволяє глибоко засвоїти навчальним матеріал – від показаних скрайбінгів буквально було неможливо відірватися. Якщо цю технологію вдасться опанувати, то досить скоро такі скрайбінги ви побачите також і на уроках фізики в нашому ліцеї.

На прощання, колеги поділилися створеним контентом доповідей – презентації спікерів можна було скачати. Ніна Олександрівна порадувала учасників новиною про те, що всі доповідачі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації. 

На цьому конференцію було завершено. Білизько трьохсот колег з різних областей України – від Заходу до Сходу – за ці два дні отримали безліч вражень, корисну інформацію, яка допоможе визначити напрями удосконалення професійної освіти, і приємні спогади про проведене спілкування. 

Заходів подібного рівня – рівня як за масовістю, так і за професіоналізмом – серед профтехів Україні ще не було, і це не комплімент, а проста констатація факту. 

 Поздоровляємо колектив Навчально-методичного центру професійної освіти в Донецькій області –  організаторів вебінару – із тріумфальним завершенням цієї важкої, довгої, але так потрібної в сучасних умовах роботи! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю