Засідання обласної методичної секції філологів

Сьогодні, 8 вересня 2022 року, НМЦ ПТО розпочато традиційну  серію засідань методичних секцій за напрямами роботи. 

Рівно о 13:00 колеги-філологи Донецької області приєдналися до відеоконференції Google Meet за першим з посилань, які перераховані у попередній новині.

Підготувала та провела засідання методист НМЦ ПТО Васюхно Тетяна Іванівна. 

.

В ході засідання виступила Циганок Олена Миколаївна, викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури Покровського професійного ліцею, яка звітувала про роботу Покровського методичного об’єднання викладачів за своєю тематикою. 

Продовжила засідання Жибінкас Марина Миколаївна, викладач англійської мови Покровського професійного ліцею, яка представила звіт про роботу Покровського методичного об’єднання викладачів іноземних мов. 

Також наш ліцей в якості учасника представив методист, викладач фізики та астрономії Циганок Олександр Олександрович. 

Завершив звітні доповіді Вінник Володимир Сергійович з Краматорська, який звітував одночасно за обидва філологічних напрямки Краматорського методичного об’єднання. 

У другій частині зустрічі Тетяна Іванівна розповіла про методичні зміни, які очікують на нас при проведенні занять в умовах воєнного стану. Зокрема, про заповнення освітньої документації вона зазначила, що цьогоріч слід керуватися чинним законодавством ра роз’ясненнями до нього, надавши можливість продуктивно працювати викладачам, які виїхали з небезпечної території – а це означає вибір з двох варіантів: або призначення відповідальної особи, яка буде за надісланими від цих викладачів  фото заповнювати паперові варіанти журналів, або прийняти рішення педагогічної ради про впровадження електронного розкладу, журналу, щоденників учнів тощо.

В обох варіантах, прийняте педагогічною радою рішення повинне враховувати фізичні можливості викладачів та майстрів виробничого навчання, які працюють дистанційно з причини відсутності в місті чи області (Україні), а також в обох варіантах таке рішення оформлюється наказом по закладу освіти. 

Окремо зупинилася Тетяна Іванівна на санітарних нормах та правилах безпеки. Так, відеозустрічі з учнями на уроці за наявності в розкладі 6 та більше уроків не можуть продовжуватися більше 25 хвилин, за меншої кількості уроків тривалість інша: 3 уроки – 45 хвилин; 4 уроки – 35 хвилин; 5 уроків – 30 хвилин.

При виникненні ситуації повітряної тривоги на території, де знаходиться учень, йому слід негайно прямувати до укриття, нікого не повідомляючи та нічого не виключаючи, і не втрачаючи ні секунди часу на інші непотрібні дії – бо життя наших учнів є найвищим пріоритетом. І лише після завершення повітряної тривоги учень зв’язується з класним керівником та пояснює причини відключення, які безумовно вважаються поважними. 

Попереду на колектив нашого ліцею чекає ще 9 методичних секцій. Прохання не запізнюватися на них – організатор відеокімнати територіально знаходиться в Краматорську, де часті повітряні тривоги, тому організує наші зустрічі з ризиком для життя. Заздалегідь дякуємо майбутнім учасникам відеоконференцій  нашого ліцею за розуміння та дисциплінованість. 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю