Профілактика запобігання травматизму

В Україні нещасні випадки посідають третє місце серед основних причин смерті. У країні щороку зазнають ушкодження здоров’я приблизно 2 млн. людей, смертельно травмується більше 70 тис. осіб, або близько 200 осіб щодня, що майже удвічі перевищує аналогічні показники у розвинених країнах світу. Близько 99 відсотків усіх померлих від нещасних випадків загинуло у побуті. За останні п’ять років від нещасних випадків невиробничого характеру в Україні загинуло 363 745 осіб, з них – 9 488 дітей віком до 14 років.

З метою координації і впорядкування діяльності навчальних закладів, органів управління освітою і наукою з питання профілактики травматизму Міністерством освіти і науки України розроблено і затверджено «Заходи щодо профілактики травматизму невиробничого характеру».

На виконання цих заходів та за планом виховної роботи ППЛ, сьогодні перед здобувачами освіти виступила Ліщенко  Валентина Іванівна, лікар-методист КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з лекцією на тему «Профілактика дитячого та підліткового травматизму».

Ліцеїсти отримали інформацію про правила безпечної поведінки, а також про негативні наслідки їх недотримання – реальні випадки із досвіду роботи  Центру первинної медико-санітарної допомоги.   Валентиною Іванівною  проведено анкетування ліцеїстів з вивчення гігієнічної грамотності в питаннях правил поведінки на дорогах з метою профілактики травматизму – на основі цих відомостей спеціалістами КП буде розроблено більш дієву програму профілактики, яка допоможе зберегти життя та здоров’я здобувачів професійної освіти.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю