Комплексні екзамени проходимо на шахті

В останній день жовтня, 31.10.2019 року, на базі ЦПН ПРАТ «ШУ «Покровське» в групах 4 курсу (1-16, 2-16) було проведено комплексну кваліфікаційну атестацію за професіями «Гірник підземний», «Машиніст підземних установок». Це – перший серйозний екзамен, який випускники здають безпосередньо на базовому підприємстві, з яким у ППЛ укладено меморандум про співпрацю. Екзамен провели викладачі ППЛ Гаращенко Олександр Вікторович та Калажонок Олег Ігорович.  

Складання екзамену безпосередньо на шахті – це елемент сучасної дуальної професійно-технічної освіти, адже де ліцеїсти склали екзамен – там вони і будуть працювати, отже майбутній роботодавець може контролювати рівень знань його майбутніх працівників.

Хлопці хвилюютсья перед екзаменом (відео). 

Завершивши підземну практику, на якій ліцеїсти набули потрібних умінь та навичок, сьогодні ці хлопці покажуть, чи достойні вони отримати 2 розряд за професією «Гірник підземний» та  3 розряд за професією «Машиніст підземних установок». Маючи ці професії, вони уже можуть повноцінно працювати на шахті – не як учні, а як справжні шахтарі.

Задачі, які вирішували здобувачі освіти під час атестації, складалися із опису технології робіт та правил техніки безпеки згідно з поставленим виробничим завданням. Всього іспит здавали 52 здобувачі освіти. Всі добре склали екзамен.

Але це ще не кінець навчання. З наступного тижня хлопці починають проходити практику на вищому рівні самостійності, на більш серйозні та відповідальні професії – на електрослюсаря підземного.

Побажаємо успіху ліцеїстам!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю