Знавці української мови продовжують змагатися

Перший етап  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у Покровському професійному ліцеї відбувся 12 листопада 2019 року.   Цим заходом продовжено традиційну низку змагань знавців української мови, інформацію про які  дивіться на нашому сайті раніше.

Конкурс проводиться на виконання Указів Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», від 28 листопада 2007 року № 1155 «Про деякі заходи щодо піднесення ролі української мови», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334.

Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

Конкурс проводиться щорічно з 9 листопада до 20 травня. Переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, які продовжують подальшу освіту в закладах освіти України, призначаються щомісячні іменні стипендії Президента України на календарний рік, починаючи з 1 вересня поточного року.

Організатором проведення конкурсу в нашому ліцеї виступила викладач української мови та літератури, голова Покровського методичного об’єднання Циганок Олена Миколаївна.   

Участь у конкурсі взяли найкращі знавці української мови  – Латишев Ілля, Мосінзов Геннадій, Нестерин Михайло, Харченко Ганна, Чумаченко Карина. На жаль, частина ліцеїстів наразі знаходиться на практиці, а тому взяти участь змогли далеко не всі бажаючі.

З упевненістю в своїх силах знайомляться здобувачі освіти із завданнями І етапу конкурсу. Переможець сьогоднішнього заходу захищатиме честь ліцею на наступних етапах конкурсу, яких всього буде чотири.  Побажаємо успіху нашим товаришам!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю