День Соборності України в Покровському професійному ліцеї

22 січня 2020 року відбувся Всеукраїнський вебінар «Ідея Соборності України: минуле, сучасне, майбутнє» під керівництвом спеціалістів НМЦ ПТО в Донецькій області Бєлової Ніни Олександрівни – завідуючої кабінетом виховної та інформаційної роботи НМЦ ПТО у Донецькій області та Кравченко Людмили Володимирівни – методиста кабінету загальноосвітньої підготовки.

Сьогодні Україна відзначає День Соборності – це  день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.  Цього дня прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Цій даті було присвячено всеукраїнський вебінар, який пройшов на уже відомій нам платформі https://pruffme.com. Інтерактивна платформа дозволяє спілкуватися на будь-якій відстані, не покидаючи домівки. Ось і сьогодні на вебінари зібралися колеги – педагоги та бібліотечні працівники закладів П(ПТ)О не лише Донецької, але й Закарпатської області, Львівщіни, Хуста, Києва та інших регіонів   України.

Від Покровського професійного ліцею у заході взяли участь викладач історії Кобец Вікторія Сергіївна та бібліотекар Ященко Ольга Федорівна.  Зацікавив захід також і заступника директора ППЛ Земляну Тамару Михайлівну.

Всі виступи були цікавими та інформативними, патріотичну наснагу показали не лише доповідачі, але й ліцеїсти  Маріупольського центру професійно-технічної освіти, які заздалегідь записали відозвернення до учасників вебінару – його можна подивитися нижче.

Здобувачі освіти Покровського професійного ліцею не залишилися осторонь від свята. Відразу по завершенню вебінару, на уроці історії вони приєдналися до загальноукраїнського інформаційного простору, організувавши під керівництвом Вікторії Сергіївни  перегляд відеофільмів та вікторину, присвячені Дню Соборності, як це і рекомендувалося доповідачами вебінару.  

Отримані сьогодні знання не лише додадуть хлопцям та дівчатам патріотизму, але й допоможуть на високому рівні скласти ЗНО з історії України.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю