Українська література 3 курс група 1-17

№ уроку

Дата

Тема уроку (для переходу до уроку клацніть лівою клавішею миші на потрібну вам тему)

39.

12/03

Валерій Шевчук. Життя і творчість митця. Особливості світобачення, громадянська позиція. Зв’язок із давньою українською літературою. Композиція роману-балади «Дім на горі». Використання традиції європейської балади (сюжет кохання жінки і демонічної сили, трагізм). Розгалуженість сюжету.

ТЛ: бароко, притчевість, символічність (поглиблено), роман-балада.

40.

16/03

Барокове поєднання високого (духовного) і низького (буденного): дім на горі як фортеця нашої духовності, душі, підніжжя гори як поле боротьби добра і зла, світла і темряви.  

 

41.

16/03

Барокові притчеві мотиви і символи (самотність, роздвоєння людини, блудний син, дорога). Жіноче і чоловіче начала у творі. Притчевість образів, епізодів.

 

42.

19/03

Урок виразного читання. Читання напам’ять прозового уривка з роману-балади «Дім на горі».

 

43.

23/03

Павло Загребельний. Коротко про письменника. Загальна характеристика історичної прози.

 

44.

23/03

Історична основа й художній вимисел у романі П. Загребельного «Диво» (розділи: «Рік 992. Великий сонцестій. Пуща», «Рік 1004. Весна. Київ», «Рік 1004. Літо. Радогость», «Рік 1028. Теплінь. Київ», «Рік 1032. Київ», «Рік 1037. Осінній сонцеворот. Київ»).  

Софія Київська як історична пам’ятка та художній символ.

ТЛ: історична правда і художній вимисел (повторення).

45.

26/03

Образ Сивоока (проблема творчого начала в людині, свободолюбства, людської гідності). Князь Ярослав Мудрий (проблема влади й людини). Наскрізні проблеми: людина перед вибором, людина у процесі самопізнання та самоствердження, людина-творець.

 

46.

30/03

Історико-культурна картина літератури кінця XX – початку XXI ст. (на шляху до нового відродження). Літературні угруповання (Бу-Ба-Бу, «Нова дегенерація», «Пропала грамота», «ЛуГоСад» та ін.). Творчість Г. Пагутяк, Ю. Андруховича, О. Забужко, І. Римарука, В. Слапчука та ін.

 

47.

30/03

Утворення АУП (Асоціації українських письменників). Література елітна і масова. Постмодернізм як один із художніх напрямів мистецтва 1990-х рр., його риси. Сучасні часописи та альманахи.  

ТЛ: постмодернізм.

48.

02/04

Урок позакласного читання. Галина Пагутяк. «Записки білого пташка».

 

49.

06/04

Контрольна робота №9. Творчість О. Гончара, Гр. Тютюнника, В. Шевчука, П. Загребельного, сучасна українська література

 

50.

06/04

Урок літератури рідного краю. Новочасна поезія рідного краю.

 

51.

09/04

Бесіда про твори, вивчені упродовж навчального року. Зосередження уваги на їхніх художніх особливостях, новаторстві (на тлі відповідного відрізка часу). Підсумковий урок.

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю