Мандала –терапія

 
У зв’язку із затяжним карантином ми всі перебуваємо в стані стресу. Пропонуємо вашій увазі мандала-терапію, яка допоможе вам і вашій родині знизити рівень стресу.
 
Навіть ті, хто ніколи не пробував медитувати, легко впораються з цими вправами, більше схожими на гру, знайому кожному з нас з дитинства. Зробіть собі задоволення! Беріть набір красивих кольорових олівців, влаштовуйтеся зручніше в світлому місці, де вам легко і затишно, і починайте творити.
Розфарбовування цих мандал допомагає заспокоїтися і отримати доступ до своїх внутрішніх енергетичних ресурсів. Не потрібно братися за все відразу. Почніть з тієї, яка сподобається вам більше за інших.

 
МАНДАЛА 1: «ЯК МЕНІ ВІДЧУТИ СЕБЕ КРАЩЕ?»
Ця мандала допоможе вам визначити, що вам потрібно, щоб відчути себе краще – і емоційно, і фізично. Спочатку виберіть якийсь один колір. І, не роздумуючи, розфарбуйте їм ті частини мандали, які захотілося. Найважливіше в цій вправі – робити так, як підказує внутрішній голос.
Помедитуйте над нерозфарбованою мандалою кілька хвилин. Потім візьміть олівці інших кольорів, щоб завершити її. Не прагніть того, щоб вийшло красиво, не замислюйтесь про сполучуваність кольорів , нехай все відбувається спонтанно! Коли ви закінчили, подивіться на мандалу. І запишіть три слова, які першими прийшли вам на розум. Поміркуйте над сенсом цих слів по відношенню до початкового питання, на який покликана відповісти ця мандала

МАНДАЛА 2: «ЯКОГО КОЛЬОРУ МОЄ ДИХАННЯ?»
Ми рідко замислюємося над тим, як ми дихаємо. І ще рідше виконуємо дихальні вправи. Так приділите цьому час прямо зараз! Розслабтеся, подивіться уважно на мандалу і виберіть колір, який символізує ваше дихання. Розфарбуйте їм центральне коло. Виконуючи вправу, зосередьтеся на диханні.
Усвідомте, як саме ви дихаєте. Потом розфарбуйте один за іншим промені мандали. Візьміть для цього той чи інший олівець, який, як вам здається, допоможє «активувати» дихання: зробити його більш повільним, глибоким, спокійним. Тепер, завершивши розфарбовування цієї мандали, ви увійшли в контакт з глибинною енергією життя, яка живе в вас. Використовуйте її!

МАНДАЛА 3: «ЯК ЗНАЙТИ САМОГО СЕБЕ?»
Виберіть олівець, який подобається вам найбільше, і розфарбуйте центральне коло. Потім іншим кольором виділіть частину мандали, яка подобається вам більше. Виберіть її інтуїтивно! Пройдіть олівцем по променям зірки, що знаходиться в цій частині, як якщо б ви бродили по лабіринту.
Подивіться на отриману кольорову нитку. І запитайте себе: «Що мені нагадує цей шлях?» Запишіть три слова, словосполучення чи речення, які прийдуть вам на розум, щоб описати ваш шлях. Поміркуйте над ними кілька хвилин.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю