Засідання методичної секції викладачів математики та інформатики

.

 На виконання плану роботи на 2020 рік, у четвер, 24 вересня, НМЦ ПТО у Донецькій області  провів обласне засідання методичної секції викладачів математики та інформатики.

Головувала на засіданні методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО в Донецькій області, спеціаліст І категорії Пустовгарова Ольга Володимирівна. 

.

.

Дистанційна форма проведення конференції Zoom останні місяці стала звичною для колег-освітян, оскільки головним завданням системи професійно-технічної освіти в умовах карантину, безумовно, є збереження життя та здоров’я наших учнів. Саме про це йшла мова на засіданні, і питання організації освітнього процесу в умовах, коли щодня можна очікувати повторного переходу до дистанційного чи змішаного навчання, наразі є найбільш актуальними. 

.

.

Всього у засіданні взяли участь тридцять сім учасників. Покровський професійний ліцей представляли викладач інформатики Гаврилкіна Тамара Вікторівна та викладач математики Власенко Світлана Валентинівна, технічний супровід конференції здійснив методист, викладач фізики Циганок Олександр Олександрович. 

.

.

Центральною проблемою викладання математики в поточному навчальному році має стати ЗНО, підсумки якого підвела Ольга Володимирівна. Як свідчить зібрана та проаналізована нею статистика, результати ЗНО з математики складного 2019-2020 навчального року за профтехами Донеччини майже не відрізняються від минулорічних – а це свідчить про факт, що дистанційне навчання було організовано у профтехах достатньо ефективно.  Відмічено внесок викладачів Покровського профліцею, де ДПА у формі ЗНО з математики складало більш як 50% учнів, а також ЗНО, яке пройшло, показало досить високий результат – окремі профтехівці у цьому році мають результати ЗНО 10 балів і з математики, і з фізики. 

.

.

Детальну інформацію щодо особливостей викладання інформатики надала викладач Покровського професійного ліцею Гаврилкіна Тамара Вікторівна. Показана нею презентація була дуже інформативною і сподобалася учасникам конференції. 

.

.

Колеги не обійшли увагою і результати міжнародного дослідження якості освіти PISA, яке, проведене уперше, показало недоліки в організації навчання математики в Україні. Поточний навчальний рік буде роком STEM-освіти, що дозволить піднести викладання української математики на якісно новий рівень. 

.

.

Перше у поточному навчальному році спілкування колег пройшло цікаво, інформативно та творчо. Попереду на викладачів природничих дисциплін чекають обласні методичні секції викладачів фізики та хімії, які відбудуться найближчими днями – слідкуйте за новинами на нашому сайті.

Успіхів, терпіння та удачі викладачам! Ми несемо розумне, добре та світле нашим учням – нехай ця мета  реалізується якнайкраще!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю