Перший день Всеукраїнського вебінару

Завершився перший день Всеукраїнського  вебінару   «Всебічний погляд на роботу ЗП(ПТ)О в умовах карантину: нові можливості та виклики сьогодення». Темою першого модуля сьогоднішнього дня конференції  була психологічно-виховна робота в ЗП(ПТ)О.

Веб-кімнату для проведення вебінару  у форматі Google Meet надав НМЦ ПТО в Хмельницькій області.  Модератором вебінару стала  Ніна Олександрівна Белова, виконуюча обов’язки заступника директора НМЦ ПТО у Донецькій області. Незвичний формат проведення (раніше вебінари проводилися на платформі Zoom) викликаний тим, що обмеженням старої платформи є 100 учасників, а у сьогоднішньому заході взяли участь більш як 270 закладів профтехосвіти.

З вітальним словом до спікерів та учасників Всеукраїнського  вебінару   звернувся Гончаров Едуард Вячеславович – директор НМЦ ПТО у Донецькій області.

Світлана Поклад – методист НМЦ ПТО у Чернігівській області – розповіла про роль соціально-психологічної служби в умовах дистанційного навчання.

Юлія Порункова – психолог ДНЗ «Регіональний ЦПО інноваційних технологій будівництва та промисловості», Харківська область – поділилася інформацією щодо роботи соціально-психологічної служби в період карантину, яка зустрічається з найнесподіванішими викликами і успішно вирішує проблеми, що виникли.

Христина Багрій – соціальний педагог Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки – зупинилася на ролі соціально-психологічної служби ЗП(ПТ)0 в умовах карантину. Доброзичливе побажання Христини про «правило 8» – коли 8 годин треба працювати, 8 – витрачати на особисті потреби та 8 – спати, зворушило учасників форуму, адже більшість із нас уже давно забули той час, коли вдавалося відпочити більш як 4-5 годин.

Руслана Кравчук – методист НМЦ ПТО у Рівненській області  – доповіла про організацію виховного простору у ЗП(ПТ)О в реаліях пандемії.  Руслана зазначила, що не втратити контакт з учнями, «ключик» до їх душі під час дистанційки – дуже важливе завдання.

Людмила Джерелейко – заступник директора з НВхР ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр ПТО» Запорізька області – поділилася досвідом створення умов безпечної життєдіяльності для мешканців гуртожитків. Чудові фото гуртожитку справили приємне враження на учасників конференції.

Олена Трало – заступник директора з НВхР ДНЗ «Здолбунівське ВПУ залізничного транспорту», Рівненська область –  надала інформацію про створення умов безпечної життєдіяльності та навчання для мешканців гуртожитків. Досвід безпечної роботи гуртожитку в умовах карантину базується на суворому дотриманні карантинних заходів, незважаючи на значні матеріальні витрати.

Наталія Дякунчак – заступник директора з НВхР Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту, Харківська область – підкреслила важливість збереження виховного впливу на здобувачів освіти в умовах дистанційного навчання.

Наталія Койдан – голова МК класних керівників ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» – презентувала досвід організації виховного процесу у період карантину, заснований на Padlet-дошці з назвою каналу «Party у хаті» («Паті у хаті»). Сконцентровані на одній інтернет-дошці можливості основних веб-месенджерів створюють домашню, психологічно приємну атмосферу для відвідувачів ресурсу, що є основою ефективності дистанційного спілкування із здобувачами освіти.

Сніжана Іванійчук – заступник директора з НВхР професійно- технічного училища № 8, Чернівецька область – розповіла про збереження виховного впливу на здобувачів освіти в умовах дистанційного навчання, підкресливши важливу роль самоосвіти організаторів взаємодії з учнями.

Другий блок вебінару – роботу бібліотек в умовах карантину – розпочала Наталя Павенко – бібліотекар Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти імені П. Ф. Кривоноса цитатою китайського мудреця Дао Де Дзін: «Не виходячи з дому, можна пізнати світ». Наталя Павенко  показала важливість оn-line мобільності бібліотекаря. Перспективна складова нового формату роботи інформаційно-бібліотечних центрів ЗП(ПТ)О базується на особистому сайті Наталі. Різноманітні дистанційні платформи, використані на її сайті, дозволяють цікаво та ефективно реалізувати дистанційні бібліотечні заходи.

Ірина Микицей – бібліотекар Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки – показала можливості Google Класрум при організації роботи бібліотеки училища в період карантину. Безоплатність користування ресурсом, можливість застосування інклюзивних інструментів – таких, як звукозаписи для осіб із вадами зору, масовість застосування дозволяють ефективно підтримати освітній процес.

Ольга Белік – бібліотекар ДПТНЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей», Рівненська область – показала новий формат інформаційно-бібліотечної роботи в умовах карантину, а саме можливості Google Класрум при організації роботи бібліотеки училища в період карантину. Безоплатність користування ресурсом, можливість застосування інклюзивних інструментів – таких, як звукозаписи для осіб із вадами зору, масовість застосування дозволяють ефективно підтримати освітній процес.

Юлія Руденко – методист НМЦ ПТО в Харківській області – запропонувала професійний досвід колег Харківщини, зокрема досвід створення буктрейлерів  та інших інформаційних продуктів бібліотек Харківської області, поділилася аналізом ситуації із станом веб-ресурсів бібліотек ЗП(ПТ)О.

На завершення першого дня конференції, Ніна Олександрівна Белова – модератор вебінару – узагальнила, що бібліотеки успішно реалізували дистанційну складову спілкування із здобувачами освіти і виконали найбільш важливу роль – роль інформаційної підтримки освітнього процесу в умовах карантинних обмежень.

Едуард Вячеславович Гончаров анонсував тему завтрашнього дня Всеукраїнського вебінару та запросив всіх сьогоднішніх учасників підключатися до веб-кімнати завтра о 9:00.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю