Посвята в ліцеїсти у Покровському професійному ліцеї

Сьогодні, 29 грудня 2020 року, зірки зійшлися так, що співпало одночасно дві події.

Сьогодні ми святкували тридцятирічний ювілей нашого базового підприємства – ПАТ «ШУ «Покровське», поздоровлення нашим партнерам можна побачити тут (клацніть на червоний текст для перегляду).

Одночасно, співробітники базового підприємства сьогодні поздоровили наших ліцеїстів – відбулася посвята в ліцеїсти учнів першого курсу груп 1-20, 2-20, 4-20.

На святковій лінійці виступила представник шахти, спеціаліст благодійного фонду «Надія» Наталія Олександрівна Безручко, яка поздоровила хлопців із вступом до лав майбутніх шахтарів.

Цікаво та весело розпочалася посвята. Поділившись на три команди – «Шахтарська еліта» (група 1-20), «Електрики» (група 2-20) та «Шахтарі» (група 4-20), ліцеїсти взяли участь у насиченій питаннями та проблемними ситуаціями інтелектуальній грі «Шахтарський характер».  Для безпеки учнів та з метою дотримання карантинних обмежень, команди поділили по різних кабінетах, у кожному з яких було своє окреме журі.

Програма гри була наступною.

Перший конкурс – «По слідам історії».  Питання цього етапу стосувалися минулого шахтарської професії, і, оскільки більшість наших учнів мають сімейні традиції – вони діти шахтарів – то справилися із відповідями просто чудово.

Другий конкурс – «З вірою – у життя», де учасникам задавалися питання про духовне життя нашого базового підприємства.

Третій конкурс – «Мудрість віків». Питання цього етапу пов’язали народні традиції – прислів1я та приказки – із відомими висловлюваннями Біблії.

Четвертий конкурс – «Колективне сузір’я думок», у якому після перегляду відеофільму хлопці вибирали старовинні назви шахтарських професій та дізналися, наскільки важкою була праця шахтарів минулих століть.

П’ятий конкурс – бліц-турнір «Слабка ланка», де проти гравців виступили із питаннями викладачі загальноосвітніх та спеціальних дисциплін, кожен із яких задав по одному питанню.

Шостий конкурс –   «Кіт у мішку», де навпомацки (із зав’язаними очима) майбутні шахтарі визначали, який предмет із шахтарського побуту лежить перед ними.

На підсумковій, останній на цей день лінійці  було підбито підсумки змагання. Переможці отримали дипломи у трьох номінаціях.

Не забули представники шахти також і про подарунки:   кожному ліцеїсту  дістався зручний рюкзак, футболка для занять фізичною культурою та бездротові навушники.

Хлопці принесли урочисту клятву ліцеїста, отримали корисні подарунки та цікаво й весело провели свій час.

Наприкінці урочистої лінійки, настановче слово  до учнів сказав директор ліцею – Костиря Леонід Васильович.  Він поздоровив хлопців із вступом до славетної шахтарської сім’ї майбутніх працівників ПАТ «ШУ «Покровське», побажав здоров’я та успіхів у навчанні.

Позитивні враження від посвяти наші учні збережуть на все життя. Дякуємо колективу та адміністрації  ПАТ «ШУ «Покровське», колективу ,благодійного фонду «Надія»!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю