Відеоконференція філологів

У четвер, 21 січня 2021 року, на виконання плану роботи на 2021 рік Навчально-методичний центр ПТО у Донецькій області в дистанційному форматі з використанням платформи Zoom провів семінар-практикум «Психолого-педагогічні аспекти сучасного уроку».

З вітальним словом виступила Васюхно Тетяна Іванівна, методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО в Донецькій області,  спеціаліст вищої категорії, викладач-методист. Тетяна Іванівна торкнулася  питань сучасного уроку, форми проведення якого змінилися у зв’язку із епідемічною ситуацією, акцентувала увагу на необхідності підвищення кваліфікації викладачів професійно-технічної освіти у відповідності до сучасних вимог.

Покровський професійний ліцей представили викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, старший викладач  Циганок Олена Миколаївна і методист, викладач фізики та астрономії Циганок Олександр Олександрович.

Викладач української мови та літератури КПВУ Володимир Вінник розповів про стрес та емоційне вигорання викладачів. Запропонований ним тест рівня стресу, який пройшли учасники конференції, допоміг колегам зрозуміти свій поточний психологічний стан та довідатися про способи психологічної саморегуляції та самовідновлення. Також викладачі пройшли тест на професійне вигорання.

Любов Яківна Коваленко, викладач української мови та літератури ДНЗ «Краматорське ВПМУ», керівник регіональної методичної секції поділилася методикою підвищення життєстійкості учасників освітнього процесу як важливого фактору збереження здоров’я.  Любов Яківна зупинилася на фізіологічних аспектах причин виникнення стресу, таких як викид гормону кортизолу, який викликає прилив крові до мозку – це все хімія процесів виникнення стресу. 

Глорія Миколаївна Дарлінг, викладач української мови та літератури ДНЗ «Краматорське ВПМУ», конкретизувала та доповнила поради доповідачів щодо способів релаксації та зменшення негативног овпливу стресу на здоров’я викладачів. 

.

 

Колеги отримали заряд позитиву та нові знання про те, як зберегти здоров’я та захиститися від стресу та професійного вигорання у цей нелегкий час. 

Дякуємо організаторам конференції! Здоров’я та наснаги всім викладачам у новому календарному році! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю