Герої афганської війни

12 лютого до Покровського професійного ліцей завітали  герої афганської війни – наші співвітчизники Коваленко Леонід Миколайович та Мой Сергій Іванович.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004). Саме в понеділок, 15 лютого, виповнюється рівно 32 роки з дати, коли радянські війська покинули територію Афганістану. 

Леонід Миколайович та  Сергій Іванович, яких запросила до ліцею наш  бібліотекар Наталія Миколаївна, розповіли ліцеїстам про службу в Обмеженому контингенті радянський військ, який майже десять років допомагав народу Афганістану захищатися від американських найманців. Саме завдяки їм, простим українським воїнам та воїнам інших національностей Союзу, на території Афганістану зараз немає закордонних ракетних установок, націлених на нас із вами. 

На зустріч з ветеранами прийшли ліцеїсти першого та третього курсів. Затамувавши дихання, слухали хлопці та дівчата про розриви снарядів, обстріли, вибухи мін – про те, що складало буденне життя наших гостей під час служби. 

Дякуємо нашим сьогоднішнім гостям і всім без винятку ветеранам Афганістану!

Із святом вас, дорогі шураві! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю