Православний квест: день другий

15 лютого православний світ відзначив одне із 12 найголовніших церковних свят року — Стрітення Господнє. Покровський професійний ліцей, як уже повідомлялося, минулого тижня брав участь у першій частині православного квесту, про результати якого ми повідомимо пізніше – і це буде сюрприз!

Але, цей день традиційно вважають днем молоді та днем сім’ї. Тому сьогодні, 16 лютого, дві команди ліцеїстів зустрілися у продовженні квесту – на відміну від попереднього туру, сьогодні ми не змагалися, а розмовляли.

Дискусію про  суть сім’ї та відносини у ній організувала представник нашого базового підприємства – ПАТ “ШУ “Покровське”, спеціаліст благодійного фонду «Надія» Наталія Олександрівна Безручко.

Хлопці та дівчата висказали свої відношення до створення сім’ї, до проблем, які виникають у перші роки після одруження. 

Опонентами ліцеїстів, які представили власне видіння сімейних реалій, були викладачі та адміністрація Покровського професійного ліцею. Також, Наталія Олександрівна запросила дорогого гостя – протоієрея Олександра Калашникова, якому тема сім’ї також виявилася духовно близькою. 

  .

.

.

Ліцеїсти будували “сімейний будинок” із слів-понять: матеріальне благополуччя, борг, дружба, любов, самопожертва… Одна із команд використала повністю всі слова, тоді як друга у гарячій дискусії відстояла свою думку, що борг, дружба та самопожертва у сім’ї є зайвими. Що ж, подивимось через роки, наскільки міцними будуть їх сім’ї без цих складових. 

   .

 

Учні моделювали сцени сімейного життя та обговорювали, чи правильними були вчинки віртуальних діючих осіб цієї сценки.

.

Наприкінці, Наталія Олександрівна роздала учасникам дискусії подарунки від фонду “Надія”. Ніхто не був обділений невеличким, але приємним та смачним подарунком. 

.

Співробітництво Покровського професійного ліцею з базовим підприємством ПАТ “ШУ “Покровське” налічує багато років. Спадкоємність традицій, матеріальна допомога та організація культурних заходів – це те, що ніколи не забувають передати нашим учням – своїм майбутнім наступникам – дорослі шахтарі, адміністрація і колектив шахти та її підрозділів. 

Дякуємо базовому підприємству ПАТ “ШУ “Покровське” за цікавий, динамічний квест, за можливість сформувати свою власну думку на важливу суспільну проблему! 

Дякуємо учасникам дискусії за участь! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю