Опитування «Чому ти вчишся»

Серед учнів Покровського професійного ліцею було проведено опитування «Чому ти вчишся». Опитування проводилось серед учнів І курсу та було анонімним.

За допомогою цього опитування ми визначили рівень мотивації до навчання  учнів першого курсу та рівень адаптації першокурсників до навчання в ліцеї. За результатами більшість дітей має позитивне ставлення до навчання та перебування у ліцеї, переважають навчальні, результативні та соціальні мотиви. Учні прагнуть не лише отримати нові знання, розширити свій світогляд, але не забувають і про результати (гарні оцінки, похвалу та подальше навчання у ВНЗ). Соціальний мотив (спілкування, дружба) також посідає досить значне місце у наших учнів.

Хочеться відмітити, що першокурсники, які прийшли навчатися до нашого  ліцею, зробили професійний вибір, який сприяє критичній оцінці навчальної програми. Учні чітко ділять предмети на «потрібні»й «непотрібні», що не може не позначатися на ефективності навчання. Самовизначення пов’язане з потребою учнів зайняти позицію дорослої людини. Дуже часто перехід у новий формат навчання, а навчання у ліцеї відрізняється від шкільного, супроводжується надіями на набуття особливого статусу, і, коли новоспечені першокурсники не бачать особливих змін у ставленні до них викладачів, то часто виникають непорозуміння і конфлікти. Нерідко у своїх думках і відчуттях наші учні — вже поза ліцеєм, тому сприймають його відвідування за прикру необхідність.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю