Міжнародний день числа “пі”

 

У п’ятницю, 19 березня, викладачі Покровського професійного ліцею взяли участь у обласному вебінарі для викладачів математики та фізики, присвяченому відзначенню Міжнародного дня числа Пі.

 

 

Із вітальним словом до учасників вебінару  звернувся директор НМЦ ПТО в Донецькій області Гончаров Едуард Вячеславович. Він відзначив, що, хоча і святкування Дня числа “пі” є жартівливим заходом, але значення самого числа, а також значення викладання фізики та математики у закладах професійно-технічної освіти є найважливішим елементом здобування освіти, фундаментом загальноосвітньої  роботи профтехів. 

 

 

Спікер заходу – методист НМЦ ПТО в Донецькій області Ольга Володимирівна Пустовгарова – познайомила учасників, яких було за тридцять, із програмою заходу та надала слово доповідачам. 

 

 

Учасниками від Покровського професійного ліцею стали Власенко Світлана Валентинівна, викладач математики, та Циганок Олександр Олександрович, викладач фізики та астрономії. 

 

 

Родзинкою сьогоднішнього вебінару було те, що в ньому взяли участь не лише викладачі, але й учні, які під керівництвом викладачів Краматорського центру професійно-технічної освіти і розповіли сьогодні про історію числа “пі”. 

 

 

Новим в організації вебінару стало також те, що наприкінці викладачі-учасники поділилися на “кімнати” –  окремі сторінки платформи ZOOM, всередині яких можна вільно спілкуватися між собою, не заважаючи всім іншим учасникам зустрічі. У “кімнатах” пройшла жартівлива олімпіада між викладачами, в ході якої за 17 хвилин пропонувалося виконати третину завдань річного ЗНО з математики – тобто,   часу на виконання відвелося у три з половиною рази менше, ніж нададуть нашим учням на реальному ЗНО. Наскільки це вдалося, виходячи з технічних та інтелектуальних можливостей (надто враховуючи, що приблизно в середині виконання у одного з учасників “відвалилася” миша і перехід між завданнями та введення відповідей виконувався тачпадом або клавіатурою) – можете дізнатися, переглянувши до кінця  галерею з фото.

Загалом, захід пройшов динамічно та цікаво. Дякуємо організаторам! 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю