Візит ООН до Покровського професійного ліцею

У вівтрок, шостого квітня 2021 року, до Покровського професійного ліцею завітала заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні пані Манал Фоуані, яка перевірила стан реалізації Програми відновлення та розбудови миру ООН у нашому ліцеї. Нагадаємо, що в рамках цієї програми ми нещодавно отримали два новітні швейцарські токарні верстати, працювати на яких зараз навчається група токарів 5-20.

Пані Манал Фоуані супроводжували пані Валентина Смаль, спеціаліст з розвитку професійної освіти Програми відновлення та розбудови миру, пан Олексій Махниборода, локальний координатор Програми відновлення та розбудови миру в Донецькій області, та інші особи. 

Зустрічав представницю ООН директор ліцею Костиря Леонід Васильович. 

Він презентував пані Манал Фоуані відновлений в рамках програми ООН кабінет №11, який додатково також було дооснащено оргтехнікою, власне самі новітні токарні верстати. Учні групи 5-20 показали уже засвоєні ними прийоми роботи на сучасних верстатах, чим пані Манал Фоуані лишилася дуже задоволеною – вона подякувала хлопцям. 

Особливо зацікавив пані Манал Фоуані наш раритет – токарний верстат 1957 року випуску, який досі є цілком справним і здатен досить точно обробляти металеві заготовки. Навряд чи в сучасному виробництві ще існує така висока якість  продукції машинобудування, здатна ефективно відпрацювати більш як шістдесят років і не втратити експлуатаційних характеристик. 

В ході презентації виконання програми ООН, пані Манал Фоуані задавала питання нашому директору, представникам нашого базового підприємства ПРАТ «Шахтоуправління  «Покровське» – начальнику відділу з соціальних питань Тетяні Альохіній та  заступниці начальника відділу з соціальних питань  Олені Солодовник, локальним координаторам програми. 

Особливо цікавили її питання екологізації виробництва, можливості   працевлаштування наших токарів, а також перспективи розвитку та розширення програми ООН в нашому ліцеї. 

Пані Манал Фоуані залишилася вдоволеною результатами проведеної перевірки, а також кваліфікацією наших викладачів – адже Леонід Васильович спілкувався з нею безпосередньо, без перекладача, французькою мовою, що стало для неї приємним сюрпризом.

Завершивши програму перевірки, представники ООН покинули наш ліцей. 

Цілком можливо, що за результатами візиту наше співробітництво з ООН отримає перспективу подальшого розвитку, і з допомогою цієї авторитетної міжнародної організації ми матимемо можливість подальшого розвитку матеріально-технічної бази і зростанню якості освітніх послуг. 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю