Аналіз результатів анкетування «Моє ставлення»

Психологічною службою ліцею було проведено анкетування «Моє ставлення» (моє ставлення до куріння, алкоголю та наркотичних речовин). Анкетування було анонімним, що дозволяє отримати найбільш правдивий результат.
 
З приводу куріння результат був очікуваний. На жаль більшість опитуваних (60 %) вже спробували курити і продовжують це робити: хтось постійно (8,5 %), а хтось час від часу (34 %).
 

З приводу алкоголю були отримані такі результати. Алкоголь вже спробувало близько 75 %, тільки 24 % опитуваних відмовляють від цієї пагубної звички. Такі результати змушують замислитись.

Алкоголізм – це хронічне захворювання, викликане систематичним вживанням спиртних напоїв. Хоча більшість людей скаже: «Що поганого, якщо трохи випита та розслабиться? Це не є звичкою і я ніколи не буду залежним від алкоголю!». Але згідно статистики якщо здоровий чоловік вперше почав вживати спиртне у віці 25 – 30 років, то алкоголізм у нього може розвинутись через 10-20років, якщо у 17-літньому році – термін розвитку хвороби скорочується до 5-7 років, в 14-15 років – до 2-3 років. Кожна третя смерть на Землі – від алкоголю.
 
 
 
 
На запитання з приводу вживання наркотичних речовин більшість опитуваних (95 %) відповіла: «Ніхто і ніщо не змусить мене спробувати наркотики». Цей результат радує. Але 5 % опитуваних відповіли що вже спробували хоча б один раз, чи планують спробувати. Треба пам’ятати навіть одноразового вживання наркотиків буває достатньо, щоб потрапити в полон наркотичної залежності. Людина, яка захопилась наркотиками, з часом потрапляє до злочинного середовища. Злочинність та наркотики йдуть у парі.
 
 
 
 
Будьте пильні стежте за своїм здоров’ям та потурбуйтесь про своїх близьких. Якщо виникла будь-яка проблема з приводу шкідливих звичок не намагайтеся вирішити ії самостійно. Звертайтесь по допомогу негайно – не зволікайте. Повірте рано не буває ніколи, чим раніше буде виявлено залежність, тім найкраще можна буде допомогти людині.
 
Ми за здоровий спосіб життя!
 
 
Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю