Неперевершений майстер новели

Мабуть, немає нікого в Україні, хто б не знав Василя Стефаника. 

Василь Семенович Стефаник  «…був плоть від плоті, кість від кості трудового народу. Він горів його болем, страждав його стражданнями… Ми шануємо пам’ять Василя Стефаника як прекрасного письменника і громадянина, кришталево чесну людину»так сказав про нього Максим Рильський.

Цьогоріч настав ювілей – 150 років з дня народження видатного письменника. Цю дату ми святкували 14 травня, але тим днем не припинилася духовна спорідненість учнів та викладачів Покровського професійного ліцею з великим письменником. Ось і сьогодні, на уроці української літератури згадуємо тонкого спостерігача людської душі – літературним вечором на його честь.

Відкритий захід – літературний вечір “Неперевершений майстер новели” – підготували та провели викладачі української мови та літератури, зарубіжної літератури, досвідчені філологи нашого ліцею  Циганок Олена Миколаївна та Тяжкороб Неля Олексіївна (на фото). 

Розпочався літературний вечір словами з творів Василя Семеновича. Гра слів на тихих струнах душі… Учні із задоволенням поринули у світ тонкої психологічної новели Стефаника. 

Творчий диспут, у якому учасники показали, що в кожного з них є свій погляд на саму особу Василя Стефаника, на його твори, розповіли про свої улюблені новели творця, відстоюючи кожен свою. Але, напевно, творчість митця настільки багатогранна, що з’ясувати, хто правий і яка новела є найкращою, неможливо у принципі – для кожного його твори чіпляють щоразу за інші тонкі ниточки, і музика його творів звучить у душі кожного з читачів по-своєму.

Літературний вечір логічно завершився вікториною за життям та творчістю Василя Семеновича, у якій наші хлопці проявили себе з найкращого боку. 

       .

Дякуємо за чудовий відкритий захід!  Дякуємо за те, що не забуваєте українську давнину та геніїв україномовної літератури!  

    .

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю