Антикорупційний семінар

Департамент освіти і науки облдержадміністрації, управління з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації 17.06.2021 провели семінар для посадових осіб комунальних підприємств, установ та закладів, що перебувають в управлінні облдержадміністрації на тему «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

   .

Корупція — це зловживання владою або службовим становищем задля отримання незаконної вигоди: майна, грошей, пільг, послуг чи негрошової вигоди. Повне визначення ви можете знайти в Законі України «Про запобігання корупції».

Корупція – це завжди  несправедливий розподіл державних ресурсів під впливом приватних інтересів. І йдеться тут не лише про кошти. Це можуть бути послуги, товари, будь-які можливості. Тому це ганебне явище, широко розповсюждене в сучасних умовах, слід викорінювати. 

В ході заходу, учасники від спеціалістів-антикорупціонерів дізналися визначення конфлікту інтересів, види таких конфліктів, розглянули можливі варіанти дій та передбачені законодавством норми поведінки при виникненні конфлікту інтересів у різних умовах. 

Від Покровського професійного ліцею участь у семінарі взяв методист Циганок Олександр Олександрович – призначена особа ліцею з питань антикорупції. 

По завершенню семінару, учасники взяли участь у тестовому опитуванні, результати нашого ліцею можете бачити на скріншоті:

Підівищення рівня антикорупційної компетентності працівників державних установ є однією з умов успішної боротьби з корупцією.  Сподіваємось, що за допомогою таких заходів у свій час ми зможемо повністю позбавитися цього виду злочинів. 

   .

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю