Книга  і  комп’ютер в інформаційному суспільстві та твоєму житті

 

Головними джерелами інформації в XXI столітті є книга і комп’ютер. Щоб бути освіченою, сучасною людиною, необхідно багато читати, знати Інтернет тощо. Тому бібліотекар Покровського професійного ліцею у Всеукраїнський день бібліотек  запропонувала учням групи 2-19 (під керівництвом Гаврилкіної Т.В.) такий урок-діалог, під час якого можна розпочати серйозну розмову про роль книги, бібліотеки і комп’ютера в інформаційному суспільстві та особистому житті.

      Мета уроку – допомогти зрозуміти підліткам, що оволодіння ними основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві.

Після короткої вступної інформації про історію книги та книгосховищ  присутні ознайомилися з відео про найцікавіші бібліотеки світу. Бліц – опитування «Що означає слово “бібліотека”? Чи є у твоєї родині бібліотека? Яка вона?» мотивувало слухачів до подальшого діалогу.                                                                                                   

Жваво були обговорені наступні питання:                                                                                

 Що ми розуміємо під словом “інформація” ?   

  • Як змінилася книга в наш час?
  • Де застосовуються комп’ютери?
  • Як ви гадаєте: у майбутньому друкована книга залишиться чи її замінить комп’ютер?
  • Чи потрібна бібліотека в майбутньому?

    Також  юнаки прослухали консультацію «10 причин чому потрібно читати книги».

    Завершився бібліотечний урок анкетуванням «Який ти читач?» та нагадуванням про більш активне використання ліцеїстами можливостей бібліотеки в процесі оволодіння професією.

    Присутні прийшли до висновку: бібліотека завжди була і надалі збережеться як інтелектуальний і інформаційний центр; вона стане популярним місцем спілкування людей. Ведуча підкреслила, що бібліотека – це той храм, де завжди народжується і збе­рігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали “дім життя”, “притулок мудрості”, “аптека для душі”.

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю