Довідник безбар’єрності

 

На виконання доручення облдержадміністрації від 12.10.2021 року № 07/9408/0/1-21/0.1 до протокольних рішень за результатами селекторної наради під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України К. Тимошенка від 11 жовтня 2021 року, інформуємо, що за ініціативою Першої Леді України Олени Зеленської, за участі багатьох експертів і авторів (правозахисники, психологів, батьків, які виховують дітей з інвалідністю), українських та міжнародних експертів), Офісом Президента України розроблено «Довідник безбар’єрності», який покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування.

Посібник, який доступний за посиланням https://bf.in.ua, має декілька розділів, а саме: «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник», «Безбар’єрний календар», ознайомлення з якими допоможе посадовим особам використовувати коректну лексику у щоденній роботі.

У комунікації приховано набагато більше сенсів, ніж нам здається. «Довідник безбар’єрності» допоможе розкрити нові, додаткові смисли, коли в центрі уваги – людина. І це стане першим кроком у формуванні нової етики спілкування.

Нова етика – це коли в нашій мові не буде місця дискримінаційним чи стереотипним фразам. Коли ми розумітимемо, що повага до людей проявляється не лише у словах, а й у жестах, тоні, емоціях, поглядах. Коли наша щоденна взаємодія з іншими не створюватиме штучних бар’єрів і винятків. Ось так формуються нові норми й відбуваються якісні зміни у взаєминах всередині суспільства. І саме з такою метою створювали цей довідник, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрності, щоб він став вашим гідом з коректного спілкування.

Долучаймося, взаємодіймо та формуймо нову етику спілкування!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю