Всеукраїнський диктант єдності в Покровському професійному ліцеї

Сьогодні, 9 листопада 2021 року о 10:00 за Києвом, учні та педагоги Покровського професійного ліцею   написали радіодиктант національної єдності. Текст цього річ читав український письменник Юрій Андрухович, а в методичній роботі над диктантом брала участь мовознавець, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови Національного університету Києво-Могилянської академії Лариса Масенко.

Написання Диктанту єдності – один із багатьох заходів, які уже пройшли та ще проходитимуть в Покровському професійному ліцеї до Дня української писемності та мови. Згадаємо, що це свято встановлене указом Президента України 6 листопада 1997 року на підтримку ініціативи громадських організацій – в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Нестор Літописець був монахом Києво-Печерського монастиря на початку ХІІ сторіччя, одним із перших давньоруських  літописців, чиє ім’я збереглося – він автор житій князів Бориса і Гліба, Феодосія Печерського, традиційно вважається одним з авторів «Повісті временних літ».

Організувала участь у диктанті викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, старший викладач Циганок Олена Миколаївна. Незважаючи на складні умови участі – удруге ми пишемо диктант єдності, знаходячись в умовах дистанційного навчання – все пройшло в штатному режимі, і уже об 11:30 готові роботи спрямували до електронної форми отримання робіт, в якій можливо надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета.  

Більшість учнів та педагогів Покровського професійного ліцею скористалися для написання диктанту трансляцією на ютуб-каналі UA: Перший, яка минулого року виявилася найбільш стабільним інтернет-каналом.

 Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Бажаємо перемоги нашим учасникам радіодиктанту!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю