Обласна нарада керівників ЗП(ПТ)О Донецької області

У середу, 9 лютого 2022 року, в дистанційному режимі на платформі ZOOM відбулася обласна нарада керівників ЗП(ПТ)О Донецької області для директорів, заступників директорів, методистів та старших майстрів за  темою:  «Організація  ефективної  взаємодії  системи професійної освіти Донеччини у ІІ семестрі 2021/2022 н. р.».

З вітальним словом виступив директор НМЦ ПТО в Донецької області Гончаров Єдуард Вячеславович. Він розкрив актуальні питання регіональної методичної служби системи  ПТО Донеччини, звернув увагу на те, що перехід закладів професійної освіти на нові освітні стандарти повинен відбуватися улітку, показав, як знайти нові освітні стандарти на новому сайті МОН. Від НМЦ ПТО у засіданні також взяли участь заступник директора НМЦ ПТО Бєлова Ніна Олександрівна,  методисти Васюхно Тетяна Іванівна, Глобіна Ніна Сергіївна, Пустовгарова Ольга Володимирівна, Долініна Тетяна Іванівна, Кравченко Людмила Володимирівна, Солодун Тетяна Станіславівна, Опанасенко Анна  Сергіївна, Філяєва Ірина Миколаївна.

Ольга Яківна Берюх у своєму виступі освітила питання ліцензування та атестації закладів професійної освіти.  Зокрема, Ольга Яківна звернула увагу на особливості систематизації ліцензійних матеріалів у ЄДЕБО, що наразі приводить до 3-5 відхилень, пов’язаних з інформацією про кадровий склад та матеріальну базу. Рекомендувала уважно знайомитися з вимогами до документації та більше спілкуватися з колегами, які уже пройшли атестацію.

Голова асоціації працівників професійної освіти Донеччини  Яковлева Лілія  Вікторівна зазначила, що велику турботу асоціації та всіх працівників профтехів викликає прийняття нового закону про профтехосвіту, який наразі знаходиться на розгляді комітетів Верховної Ради. Закликала активніше відстоювати інтереси профтехосвітян, що сприятиме модернізації та розвитку профтехосвіти.

Заступник директора НМЦ ПТО Бєлова Ніна Олександрівна підняла питання про професійні та інші конкурси й олімпіади, проведені серед ЗП(ПТ)О області, підвела  підсумок активності профтехів та результатів участі. Відмітила, що у мовно-літературних конкурсах участь профтехів стовідсоткова. Висловила вдячність всім, хто підтримує ініціативи навчально-методичного центру.

На жаль, серед показаних у звітності  переможців нашого ліцею не було.  

Методист  НМЦ ПТО у Донецькій області  Опанасенко  Анна  Сергіївна продовжила тему всеукраїнських конкурсів, зокрема зазначила, що готується всеукраїнський конкурс фахової майстерності з професії «Токар» (завдання 3 кваліфікаційного розряду), яка є однією з професій нашого ліцею.

Методист  НМЦ ПТО у Донецькій області  Глобіна Ніна Сергіївна відмітила поточні особливості проведення атестації в комісії вищого рівня, уточнила строки надання проектів характеристик працівників, які атестуються. Концентрувала увагу про необхідність термінового надання інформації щодо стажування майстрів виробничого навчання ЗП(ПТ)О області.

Методист  НМЦ ПТО у Донецькій області  Кравченко Людмила Володимирівна зосередила увагу учасників засідання на особливості проведення ДПА у формі ЗНО в поточному навчальному році, познайомила з чинною нормативною базою ЗНО і його новаціями та відмітила, що форма проведення ЗНО цьогоріч ще остаточно не визначена.

Всього у засіданні взяли участь 80 учасників. Покровський професійний ліцей представили директор, Костиря Леонід Васильович, та методист, викладач фізики та астрономії Циганок Олександр Олександрович.

Захід пройшов динамічно та інформативно, доповідачі в режимі реального часу відповіли на проблемні питання, задані учасниками.

Дякуємо організаторам заходу – НМЦ ПТО в Донецькій області та особисто директору Гончарову Едуарду Вячеславовичу за надану актуальну інформацію!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю