Результати тестування “Стан вашої нервової системи”

Психологічною службою ліцею було проведено тестування Стан вашої нервової системи.

Мета тестуваннявизначення загального рівня стресостійкості.

Пропонуємо ознайомитись з результатами тестування.

 

Стресостійкість — це комплекс особистісних якостей, що дозволяють переносити значні інтелектуальні, вольові та емоційні навантаження без особливих шкідливих наслідків для власного здоров’я, оточуючих і своєї професійної діяльності.

Стресостійкість – одна з трьох найпопулярніших рис особистості, які люди використовують для опису своїх сильних сторін. Це логічна відповідь на потреби суспільства, де здатність протистояти стресу тісно пов’язана із щастям, фізичним та психічним здоров’ям та результатом успішної праці.

Стрес – це фізичний і психологічний стан, який є реакцією на травмуючі зовнішні чи внутрішні фактори навколишнього середовища. Така ситуація супроводжується серйозним порушенням біохімічного, фізичного, психічного стану та поведінки людини.

Стійкість організму до стресу є корисною захисною функцією, яка дозволяє адаптуватися до зовнішніх подразників або ігнорувати їх. Іншими словами, це дозволяє вам зберігати спокій у будь -якій ситуації.

Здатність зберігати спокій і врівноваженість завжди є головною відмітною ознакою ідеального захисту від потрясінь. Завдяки їй зношування нервових вузлів значно сповільнилося. Тому, якщо вас не відволікають будь -які дрібні неприємності, ви досягнете більшого.

 

Пропонуємо ознайомитись з результатами тестування.

 

У опитуванні прийняли участь 86 респондентів (69 здобувачів освіти і 17 працівників ліцею):

 

Від 0 до 25 балів набрали 56,5% здобувачів освіти та 35,3% працівників ліцею

Ключ до тесту: ця сума балів може вас не турбувати. Але зверніть увагу на сигнали вашого організму, спробуйте усунути слабкі місця.

 

26 – 45 балів: 34,8% здобувачів освіти та 35,3%  працівників ліцею

Ключ до тесту: приводу для занепокоєння немає. Але не ігноруйте попереджувальні сигнали. Зважте на те, що ви можете зробити для покращення свого організму.

 

46 – 60 балів: 5,8% здобувачів освіти та 23,5%  працівників ліцею

Ключ до тесту: ваша нервова система ослаблена. Для поліпшення здоров’я необхідно змінити спосіб життя. Проаналізуйте запитання та відповіді на них. Так ви визначите напрями необхідних змін;

 

Понад 60 балів: 2,9% здобувачів освіти та 5,9%  працівників ліцею

Ключ до тесту: ваша нервова система виснажена. Необхідно терміново вжити заходів. Обов’язково зверніться до спеціаліста.

 

Наполегливо рекомендуємо усім, хто набрав понад 60 балів звернутись до спеціаліста. Контакти гарячих ліній та посилань безкоштовної психологічної підтримки https://drive.google.com/file/d/1UA2wcz1PrJPKBVyjwrur59n84QYNvZ7G/view

 

Вправи на щодень, які допоможуть розвинути стресостійкість від тілесно орієнтованої психотерапевтки Юлія Андрейчук

Прості техніки, які допоможуть в переживанні та адаптації після кризових та травматичних подій. А також допоможуть розвинути резільєнтність –  здатність людини впоратися зі складними життєвими подіями.

Дихання

 Дихальні вправи починайте з видиху, саме з видиху. Можна скласти кулак у трубочку зробити протяжний глибокий видих, потім звичайний вдих, але на вдиху не концентруємося.

Повторіть 2-3 рази.

Зробіть видих, потім вдих на 3-4 сек., затримка дихання на 3-4 сек. і після видих.

Також повторіть 2-3 рази.

Тіло

Основний принцип роботи з тілом – розслаблення через напругу. 

можна взяти палицю, ремінь чи шарф і натягнути до максимальної напруги, після кинути її на підлогу та спостерігати, руки почнуть підійматися самі.

можна обійняти себе і почати стискатися до центру, напружуючи все тіло: обличчя, плечі, руки, грудну клітку, живіт, таз, ноги,  – щоб все тіло було напружене і стиснуте до максимуму, потім з видихом відпускаємо …

Відчуйте цей процес, що відбувається після розтискання: як змінюються тілесні відчуття?

Як зараз дихається?

потім починаємо навпаки розтягуватися: витягніть руки по діагоналі з ногами, як «зірка» й тягніться максимально за пальцями рук, за маківкою, куприком і ногами, розтягуємося аж до межі, до напруги, можна навіть до тремтіння.

І після видих і відпускаємо.

Що змінилося? Як дихається?

робимо “тряску”: руками, ногами, головою, всім тілом, як собачка після купання чи дощу струшуємося.

І потім відпускаємо та спостерігаємо, що змінилося.

відводимо щелепу та знаходимось у такому стані близько хвилини,

спостерігаємо, які місця в тілі розслабляються.

Ці прості елементи:

Напруга потім розслаблення,

Витягування потім розслаблення,

Тряска потім розслаблення

допомагають у сильних стресових ситуаціях, можете повторювати їх протягом дня!

Орієнтування у просторі

Огляньтеся, подивіться на всі сторони у просторі: що вас оточує, чи є стіни, полиці, підлога, вікно, чи дерева, земля, небо тощо?

Зверніть увагу, що справа, що ліворуч від вас і, наприклад: знайдіть та назвіть 5 великих предметів.

Так ми допомагаємо своїй нервовій системі збирати інформацію та трохи знизити рівень тривоги.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю