Обласний етап конкурсу Шевченка

© 2022 Всі права захищено. Автор тексту статті: Васюхно Тетяна Іванівна, методист НМЦ ПТО Донецької області.
У перший день зими в режимі онлайн проведено обласний етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів ЗП(ПТ)О Донецької області. 

У цей складний час для всього народу України освітяни продовжують невпинно працювати. Не зупинили постійні загрози «прильотів» ворожих ракет, ні ускладнене електропостачання профосвітян Донеччини, щоб узяти участь у щорічному міжнародному мовно-літературному конкурсі. За допомогою ІКТ учасники обласного етапу змогли об’єднатися для написання конкурсної роботи.
Робочий і в той же час святково піднесений настрій конкурсантам створили патріотичні українські пісні, які звучали в ефірі до початку роботи. Методист кабінету загальноосвітніх дисциплін Навчально-методичного центру ПТО у Донецькій області Тетяна Васюхно привітала учасників з перемогою в відбірковому етапі. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих за вільну Україну. Методист нагадала правила проведення конкурсу онлайн. З метою дотримання умов конфіденційності завдання учасникам було висвітлено на екрані й для зручності продубльовано в чаті. За діяльністю учнів спостерігало компетентне журі.
Членом журі обласного етапу конкурсу від Покровського професійного ліцею цьогоріч стала викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, старший викладач Циганок Олена Миколаївна. 
Конкурсанти писали твір-роздум на тему «Вогонь запеклих не пече». Ці слова із відомої поеми Тараса Шевченка «Гамалія» актуальні як ніколи. Трішки більше двох годин знадобилося учасникам Конкурсу, щоб розкрити тему, висвітлити свої думки і почуття.
Після завершення, конкурсанти демонстрували свою творчу роботу на відеокамеру, фотографували її і відразу відправляли на електронну пошту голови журі. Хто ж найкраще написав, хто буде представляти професійну освіту Донеччини у фінальному етапі Міжнародного конкурсу, дізнаємося після ретельної перевірки виконаних робіт членами компетентного журі.
Бажаємо нашим конкурсантам успіхів і перемоги! Миру всім і здоров’я!
Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю