Вебінар “Огляд основних технік самодопомоги з доведеною ефективністю” (захід № 2)


22 лютого 2023 року психологічна служба ліцею взяла участь у вебінарі  за участю експертів Всесвітньої організації охорони здоров‘я (ВООЗ), в рамках Екосистеми психологічної допомоги у сфері освіти.

На вебінарі відбулась презентація освітнього курсу «Практичні навички подолання стресу», розробленого на основі ілюстрованого керівництва Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Важливі навички в періоди стресу» за підтримки ГО «Безбар’єрність» у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «ТИ як?».


 

Педагогічним працівникам, учням та їх батькам/опікунам ми пропонуємо пройти цей Курс «Практичні навички подолання стресу».

З цього курсу ви дізнаєтеся про стрес та його наслідки, також вам стануть у нагоді корисні поради для розвитку навичок управлінням стресом.  Ви дізнаєтесь як справлятися з несприятливими обставинами та продовжувати нормально жити  навіть під час повномасштабної війни, а також розглянете практичні поради, про те, як підтримувати психічне здоров’я.

https://hromada.academy/courses/praktichni-navichki-podolannya-stresu

 


Також рекомендуємо ознайомитись з ілюстрованим керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Важливі навички в періоди стресу». Ця книга має п’ять розділів, кожен з яких містить нову ідею та техніку. Вони прості для вивчення, і їх можна застосовувати лише протягом кількох хвилин щодня для зниження рівня стресу. Ви можете читати один розділ кожні кілька днів, а між ними присвячувати час виконанню вправ та використанню того, чого навчилися. Або ви можете одразу прочитати всю книгу, застосовуючи все, що можете, а потім прочитати її знову, присвятивши трохи більше часу для кращого розуміння викладених ідей та практики технік. Практика та застосування цих ідей у своєму житті є ключовим фактором для зниження стресу. Ви можете читати цей посібник вдома, під час перерв чи відпочинку на роботі, перед сном, або в будь-який інший час, коли у вас з’явиться декілька хвилин, щоб зосередитися та потурбуватися про себе.

 

 

 

Також на вебінарі відбувся:


– Майстер-клас «Огляд основних технік самодопомоги з доведеною ефективністю», який провела експертка Всесвітньої організації охорони здоров‘я (ВООЗ) Наталія Яковенко.


– Обговорення актуальних питань, які постають перед психологічною службою під час роботи у навчальних закладах, яке провела психологиня, консультантка з психічного здоров’я Юлія Загарницька.

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю