Важливість проведення превентивних заходів в ЗО в умовах воєнного стану

🔰 26 квітня 2023 року на базі Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти проведено засідання інтервізійної групи:
«ВАЖЛИВІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ ПРЕВЕНТИВНИХ ЗАХОДІВ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ», в якому взяла участь психологічна служба ліцею.

📢 Спікерка заходу: Павлівська Ірина Миколаївна (методист КЗ ДНМЦ ПС)

💡 В Україні, наразі, проблема превентивності набуває особливої гостроти, оскільки молодь формується в складних соціокультурних умовах.Введення воєнного стану та проведення бойових дій, загострили й без того складні соціально-економічні проблеми, що, в свою чергу, призводить до зниження рівня суспільної моралі та зростання кількості правопорушень.


⚠️ Останнім часом спостерігається тенденція до загострення соціально-економічних, психолого-педагогічних та медико-біологічних факторів, які детермінують деструктивну поведінку неповнолітніх. Зростає чисельність дітей з порушенням норм поведінки та тих, хто починає вживати алькогольні напої та наркотичні речовини.
Девіантна поведінка молоді торкається усіх сфер соціального функціонування і проявляється у насильстві та агресії, негативному ставленні до оточення, нездатністю прогнозувати результати своєї поведінки, низькими комунікативними навичками. Саме тому, одним із важливих напрямів діяльності педагогічних працівників є просвітницька і профілактична робота щодо профілактики правопорушень, вживання наркотичних та психотропних речовин серед неповнолітніх в закладах освіти.

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

1.Поняття та сутність превентивного виховання.
2.Актуальність проведення превентивних заходів у закладах освіти в умовах війни.
3.Види, завдання, зміст та мета превентивного виховання.
4.Принципи побудови системи превентивного виховання.
5.Причини вчинення неповнолітніми протиправних дій.
6.Форми превентивної роботи.
7.Участь батьків у превентивному вихованні.

ВІДЕОЗАПИС ЗУСТРІЧІ:
https://drive.google.com/file/d/1NxwUweVKiXS7lkcQ5PVqhqto4YvZpR-4/view?usp=share_link

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю