Всеукраїнський онлайн-семінар «Співпраця з підприємцями, роботодавцями – запорука якісної підготовки робітничих кадрів»

Сьогодні, 18 травня 2023 року, відбувся  Всеукраїнський онлайн-семінар «Співпраця з підприємцями, роботодавцями – запорука якісної підготовки робітничих кадрів», організований ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Покровський професійний ліцей представили Циганок Олена Миколаївна, викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, та Циганок Олександр Олександрович, викладач фізики та астрономії, методист.

Всього в заході взяли участь більш як 150 представників професійно-технічної галузі з усіх областей України.

Відкрив семінар Сафонов Юрій Миколайович – заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», доктор економічних наук, професор, який принагідно поздоровив учасників з Днем вишиванки.

З вітальним словом виступив Коваленко Сергій Петрович, державний експерт експертної групи директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України з питань управління та державно-приватного партнерства.

Сучасні цифрові рішення співпраці роботодавців з професійною освітою. Досвід роботи платформи «Світ професій» представив Колишко Родіон Анатолійович – радник Конфедерації роботодавців України, Директор Інституту професійних кваліфікацій. Цікавою була його інформація щодо сайту «Світ професій» (http://svitprof.org.ua/), до участі в якій доповідач запросив усіх педагогів ЗП(ПТ)О, пообіцявши надавати сертифікати у випадку розміщення авторських матеріалів на платформі.

Досвід співпраці з замовниками кадрів в умовах впровадження дуальної форми здобуття освіти презентував Осипенко Сергій Миколайович – директор Державного навчального закладу «Дніпрорудненський професійний ліцей» Запорізької області, доктор філософії в галузі професійної освіти. Сергій Миколайович зауважив про тісну співпрацю з науковими установами, вивчення досвіду зарубіжних навчальних закладів та звернув увагу про необхідність тісної співпраці з роботодавцями, без чого неможливо надати якісну професійно-технічну освіту. Поділився досвідом навчання за дуальною формою більш як 500 учнів ДПЛ, які зокрема готують кадри для Запорізької АЕС.

Співпраця з підприємцями як запорука якісної підготовки робітничих кадрів була темою доповіді Батраченко Нелі Володимирівни – директора Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Харківське вище професійне училище швейного виробництва та побуту».

Участь партнерів у ліквідації наслідків воєнних дій, співпраця закладу освіти з підприємствами столиці щодо підготовки кваліфікованих робітників, навчально-методичне забезпечення у сфері підготовки  конкуренноспроможних фахівців на сучасному ринку праці в умовах євроінтеграції України, ефективність співпраці ЗП(ПТ)О з роботодавцями та інші доповіді були темою подальшого спілкування фахівців – учасників зустрічі.  

Колеги дізналися багато нового про безцінний досвід роботи в тяжких сучасних умовах. Дякуємо організаторам та учасникам зустрічі!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю