Всеукраїнський онлайн-круглий стіл «Цифровізація професійної освіти: виклики та перспективи»

Сьогодні, 19 травня 2023р., у рамках Чотирнадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» відбувся Всеукраїнський онлайн-круглий стіл «Цифровізація професійної освіти: виклики та перспективи»,  організований ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Покровський професійний ліцей представили Циганок Олена Миколаївна, викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, та Циганок Олександр Олександрович, викладач фізики та астрономії, методист.

Всього в заході взяли участь більш як 160 представників професійно-технічної галузі з усіх областей України.

В ході круглого столу колеги обговорили нагальні питання цифровізації освіти, причому йшлося про освіту як наших учнів, так і про самоосвіту педагогів, яким для забезпечення ефективної дистанційної роботи необхідно постійно навчатися самим.

Особливу увагу викликало питання щодо необхідності розділення цифрового навчання за віковими категоріями. В ході тривалого обговорення учасники круглого столу дійшли висновку, що вік, навіть пенсійний, викладачів не є перепоною для опанування технологіями дистанційного навчання, але тим не менш підвищення кваліфікації літніх викладачів потребує суттєво інших підходів як до змісту освітніх програм та курсів, так і до методики їх викладання.

Підняті на круглому столі проблеми є актуальними та важливими в сучасних умовах дистанційного навчання.

Дякуємо організаторам та учасникам круглого столу!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю