Тиждень професійної освіти

Сьогодні, 24 травня 2023 року, в рамках оголошеного МОН тижня професійно-технічної освіти відбулася Міжрегіональна конференція «Дистанційна освіта осіб з особливими освітніми потребами: відповідь на виклики воєнного часу», організована спеціалістами Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області.

Модератором вебінару  була Наталія ЛЯТИЦЬКА, методист Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області.

Донецьку область на конференції представили пан Едуард Гончаров, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області, який виступив з вітальною промовою до учасників форуму, пані Ніна Бєлова, заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області, яка виступила з доповіддю «Професійна підготовка учнів з особливими освітніми потребами в умовах війни: з досвіду роботи ЗП(ПТ)О Донецької області».

Учасником конференції також була методист НМЦ ПТО в Донецькій області пані Ніна Глобіна.

Покровський професійний ліцей представив методист, викладач фізики та астрономії Циганок Олександр Олександрович (учасник).

Колеги обговорили питання специфіки професійно-технічної освіти учнів з особливими освітніми потребами, яких раніше називали інвалідами. Доповідачі ділилися досвідом організації навчання у звичайних та інклюзивних групах, дистанційного навчання таких здобувачів освіти, проблем адаптації «особливих дітей» до потреб сучасного ринку праці тощо, пропонували готові розроблені навчальні посібники та доданки, у тому числі програмні засоби виробництва зарубіжних партнерів.

Проблема навчання контингенту з особливими освітніми потребами успішно вирішується в Україні, незважаючи на складний воєнний час, і конференція, яка пройшла – це черговий крок на цьому нелегкому шляху. Треба розуміти, що такі люди – також повноцінні люди, які мають права і мають наразі й можливості отримати сучасну якісну освіту в професійній сфері.

Дякуємо організаторам та учасникам конференції!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю