Робота з батьками як одна з умов створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти в період воєнного стану (вебінар)

Психологічна служба ліцею взяла участь у вебінарі на тему: «РОБОТА З БАТЬКАМИ ЯК ОДНА З УМОВ СТВОРЕННЯ БЕЗПЕЧНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ».

В умовах воєнного стану створення безпечного освітнього середовища є одним із першочергових завдань, виконання якого має реалізувати право на безпечні та нешкідливі умови навчання та забезпечення прав дітей на освіту.
Заклад освіти, поряд з родиною, є основним осередком соціалізації дітей. Саме там відбувається знайомство з культурними нормами, відпрацьовуються навички взаємодії та спілкування зі світом, який знаходиться поза межами батьківської родини. Якщо дитина не має належної підтримки в сім’ї, не почувається безпечно — тоді в поведінці та стані дитини можуть виникати певні порушення. Це помітно й у шкільному житті дитини.

БАТЬКІВСЬКА КОМПЕТЕНТНІСТЬ – ЗАПОРУКА АДАПТАЦІЇ ДИТИНИ, ЇЇ СТРЕСОСТІЙКОСТІ.

Саме тому вагомого значення набувають питання щодо формування обізнаності батьків стосовно принципів ненасильницького виховання, особливостей психічного здоров’я дітей та можливості надання їм емоційної підтримки тощо.

На заході були розглянуті наступні питання:

  1. Безпечне освітнє середовище закладу освіти: поняття та учасники.
  2. Емоційне прийняття дитини батьками як одна з умов ненасильницького виховання.
  3. Як батькам успішно взаємодіяти із закладом освіти: основи педагогіки партнерства.

Спікерки заходу:

САФОНОВА Ольга Володимирівна (методист КЗ ДНМЦ ПС),

ПАВЛІВСЬКА Ірина Миколаївна (методист КЗ ДНМЦ ПС),

МАТУШЕНКО Олена Анатоліївна (методист КЗ ДНМЦ ПС).

Пропонуємо батькам та педагогічним працівникам ознайомитись з презентаціями:

.

.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю