Вебінар 9.10.23 МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ: ЯК РОЗПІЗНАТИ РОЗЛАДИ

09.10.2023 року психологічна служба ліцею взяла участь в заході, який було організовано на базі Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти для фахівців психологічної служби, «МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ: ЯК РОЗПІЗНАТИ РОЗЛАДИ».

Спікерки заходу:
МАТУШЕНКО Олена Анатоліївна (методист КЗ ДНМЦ ПС)
ЦВЕНТУХ Анастасія Володимирівна (методист КЗ ДНМЦ ПС)

За визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я (психічне здоров’я) – це стан благополуччя, при якому людина може реалізовувати власний потенціал, долати життєві стреси, продуктивно й плідно працювати та робити внесок у життя своєї спільноти.
Психологічні та соціальні наслідки збройного конфлікту для кожної людини можуть бути гострими в короткостроковій перспективі та руйнувати ментальне здоров’я в довгостроковій перспективі.

Існує висока ймовірність того, що такі прояви стануть хронічними і потребуватимуть довготривалих втручань та підтримки.
Для того, щоб здобувачі освіти з особливими освітніми проблемами отримали підтримку, їх спочатку потрібно ідентифікувати.

На вебінарі було наголошено, що У ЗАКЛАДІ ОСВІТИ УСІ ПЕДАГОГИ ПОВИННІ ЗНАТИ ПРО ТИПОВУ ПОВЕДІНКУ УЧНІВ, ЯКА Є ІНДИКАТОРОМ МОЖЛИВИХ ПРОБЛЕМ ІЗ ПСИХІЧНИМ ЗДОРОВ’ЯМ.

За відсутності чи невчасності допомоги потенціал негативного впливу ментальних розладів на життя, розвиток дитини та підлітка є значним!
Це може негативно позначатися на основних сферах життя та призводити до інвалідизації, зокрема соціальної і шкільної дезадаптації, порушення особистісного розвитку, доєднання вторинних розладів і проблем, порушення тілесного здоров’я, зрештою загроза життю. Адже суїцид належить до трійки основних причин смертності в молодому віці.
 Саме тому вчасне виявлення та скерування по належну допомогу є таким важливим!

На заході були розглянуті наступні питання:
1. Розвиток базових навичок самодопомоги та соціально-емоційних компетенцій.
2. Формування обізнаності педагогів щодо поведінки здобувачів освіти, пов’язаної з розладами психічного здоров’я.
3. Алгоритм першого реагування при взаємодії з людьми, що мають психічні розлади.

ПОСИЛАННЯ ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ВІДЕОЗАПИСУ:
https://drive.google.com/file/d/1EtvNt2RyqDJeGAQofmxoiSW50LEWZn0f/view?usp=drive_link
ПОСИЛАННЯ ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЇ:
https://docs.google.com/presentation/d/1JboloWnBdzkQc9SRWkRN6aX1-sUDXZN8/edit?usp=drive_link&ouid=102682300443987891398&rtpof=true&sd=true

ю

ю

ю

ю

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю