Засідання інтервізійної групи «Соціально-педагогічна робота з ВПО»

02 листопада 2023 року на базі Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти проведено засідання інтервізійної групи «СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА РОБОТА З ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМИ ОСОБАМИ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ» для соціальних педагогів закладів освіти Донецької області, в якому взяла участь психологічна служба Покровського професійного ліцею.

Спікерка заходу:
ПАВЛІВСЬКА Ірина Миколаївна – методист КЗ ДНМЦ ПС.

Наразі Україна зіткнулася із найбільшою в її історій гуманітарною кризою – внутрішнім вимушеним переміщенням населення. Війна в Україні зумовила виникнення надзвичайно складної ситуації, як політичної, так і соціально-економічної, що спричинило занепокоєння щодо соціально-психологічного стану тієї частини населення, якій довелося емігрувати до більш безпечних регіонів.
Ситуація постійного стресу, зумовленого вимушеним від’їздом з постійного місця проживання, порушення стабільності та звичного стану життя негативно впливає на особистість. Найгостріше ця ситуація сприймається дітьми, які психологічно чутливі до травмуючих ситуацій. Складне становище провокує виникнення відчуття дискомфорту, зниження соціальної активності та самооцінки, зростання тривожності, агресивності, появи негативного ставлення до інших. У такому стані нерозуміння й підвищеного почуття безпорадності діти, які пережили психотравму, потребують підтримки та співчуття. Оскільки заклад освіти є однією з провідних інституцій соціалізації особистості, дуже важливо надавати якісну соціально-педагогічну допомогу учням, яким довелося змінити місце проживання.

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

  • Аналіз діяльності фахівців психологічної служби з внутрішньо переміщеними особами у 2022-2023 н.р.
  • Особливості внутрішньої міграції в Україні. Соціальні проблеми внутрішньо переміщених осіб.
  • Правові засади соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами в Україні.
  • Мета, завдання і зміст соціально-педагогічної роботи з дітьми внутрішніх мігрантів у закладі освіти.
  • Соціально-педагогічна робота з учнями, які мають статус ВПО, в закладі освіти.
  • ✅ Посилання для завантаження відеозапису: https://drive.google.com/file/d/1bRM-vq12fXdlsPrbXKN5MH5tL23kNgO8/view?usp=sharing
    ✅ Посилання для перегляду на YouTube каналі КЗ ДНМЦ ПС: https://youtu.be/jMa58MV_isU
    ✅ Посилання для завантаження презентації: https://drive.google.com/file/d/1a_P7tB_8wZe6vG4KFM7uWRrqOWs_ZiLE/view?usp=sharing
Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю