Засідання інтервізійної групи за темою «Попередження суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти під час війни в Україні: питання діагностики та профілактики»

23.01.2024 на базі Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти відбулося засідання інтервізійної групи за темою «Попередження суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти під час війни в Україні: питання діагностики та профілактики», в якому взяла участь психологічна служба ліцею.

Спікерка заходу:
МАТУШЕНКО Олена Анатоліївна (методист КЗ ДНМЦ ПС).

Важливим напрямом діяльності психологічної служби є запобігання суїцидальним проявам серед здобувачів освіти. На жаль, у зв’язку з війною ця проблема загострилась, оскільки учасники освітнього процесу перебувають у хронічному стресі, й інколи єдиним виходом зі складної життєвої ситуації вбачають самогубство як намагання звільнитися від емоційного болю.
(angrymark) З огляду на значне зростання чисельності учасників освітнього процесу, які отримали психологічні травми різного ступеня внаслідок військових дій та потребують постійної психологічної підтримки й допомоги – діагностика та своєчасне реагування на суїцидальні прояви завжди є актуальними й життєво важливими.
Саме тому вчасне виявлення та скерування по належну допомогу є таким важливим в діяльності психологічної служби!

На заході були розглянуті наступні питання:
1. Виклики психологічної служби системи освіти в умовах війни.
2. Запобігання формуванню суїцидальних тенденцій серед здобувачів освіти шляхом створення безпечного освітнього простору.
3. Діагностичний мінімум. Оцінка суїцидального ризику.

Посилання для перегляду на YouTube канале КЗ ДНМЦ ПС:
https://youtu.be/uG1mhDFE8gE

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю