В Покровському професійному ліцеї проведено регіональну методичну секцію викладачів природничо-математичних дисциплін

2019-09-20 21:20:02

18 вересня 2019 року в Покровському професійному ліцеї проведено регіональну методичну секцію викладачів природничо-математичних дисциплін, у якій взяли участь представники всіх професійних закладів Покровського регіону.


Профільний методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області Пустовгарова Ольга Володимирівна ознайомила педагогів із новими вимогами до організації та проведення уроків природничого циклу, надала інформацію щодо освітніх реформ та їх значення для викладання предметів, детально зупинилася на аналізі результатів ЗНО по закладам професійної освіти Покровського регіону в минулому році. Звернула увагу Ольга Володимирівна також на методичні рекомендації щодо вивчення математики в новому 2019-20 навчальному році.
Цікавим були виступи керівників регіональних секцій. Соколова Марина Єгорівна – керівник регіональної секції викладачів фізики та астрономії – довела до викладачів інформацію по результатам роботи за новою навчальною програмою, що набрала чинності в 2018 році, яку використовують наразі на 1 та 2 курсах ЗП(ПТ)О, окремо зупинившись на різних видах практикуму та навчальних проектах. Наталія Дмитрівна Морозова – керівник регіональної секції викладачів хімії, біології та географії – розповіла про особливості вивчення своїх навчальних дисциплін та вирішення складних питань поурочного планування. Дуже цікаво доповіла про особливості вивчення інформатики в поточному році керівник регіональної секції викладачів інформатики Покровського МО Тамара Вікторівна Гаврилкіна, зокрема поділившись своїм багатим досвідом розподілу навчальної програми за модулями.

Засідання методсекції завершилося розглядом організаційних питань методичної та освітньої роботи, в якому Ольга Володимирівна зокрема запросила викладачів взяти участь в обласних олімпіадах, у конкурсах педагогічної майстерності (найближчим за датою з яких є конкурс «Вчитель року»), в складанні друкованих доробків у рамках видавництва НМЦ ПТО.
Відповідаючи на запитання педагогів, Ольга Володимирівна також звернула увагу на діяльність сайтів закладів ЗП(ПТ)О, на особливості їх наповнення актуальною інформацією.
Щиро бажаємо успішної роботи в новому навчальному році всім працівникам професійно-технічної освіти!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю