Ділова гра з майбутніми шахтарями

У четвер, 24 жовтня, працівниками ПрАТ «ШУ «Покровське» було проведено ділову гру із здобувачами освіти групи 4-19.

Ліцеїсти, як справжні шахтарі, перед початком роботи пройшли інструктаж з техніки безпеки. Надалі вони розділилися на шахтні дільниці та обрали собі начальника дільниці, їх заступників, електрослюсарів тощо.  Дільниці показали свої знання про роботу шахти в короткому опитуванні і потім вирушили в щоденний шлях шахтаря – отримувати жетони, спецодяг, реєструватися в ламповій та в контрольному табелі перед спуском до шахти.

На цьому путі вони не забули відвідати і тормозкову, де їх нагодували бургером із чаєм.

Разом із супроводжуючими, ліцеїсти відвідали шахтні цеха та виробництва, детально ознайомившись із специфікою їх роботи. Це була не просто екскурсія – кожна «дільниця» потім складала штатний розклад для себе, в якому відображено необхідні для дільниці професії, заробітну плату кожного з працівників. Недбало відноситися до цієї роботи було неможливо – в кінці ділової гри кожна «дільниця» захищала виконану в ході гри роботу, пояснюючи, чому вважають за доцільне саме таку структуру та зарплати.

Здобувачі освіти в супроводі працівників шахти також ознайомилися з діяльністю когенераційної станції. Олена Дунічева – провідний спеціаліст відділу навчання та розвитку персоналу, Олена Солодовник –  заступник начальника відділу з соціальних питань, та Інна Харлан – спеціаліст відділу з соціальних питань,  показали ліцеїстам роботу однієї  з найбільш перспективних ділянок шахти. 

На завершення ділової гри, відбулося повторне коротке опитування, у якому стало видно, наскільки добре хлопці засвоїли нові знання та вміння.

Проведена ділова гра дозволить здобувачам професійної освіти вільно орієнтуватися в побутових ситуаціях, які виникають на шахті, в розташуванні її основних служб, глибоко розуміти, як саме відбувається взаємодія різних дільниць шахти між собою. Ліцеїсти повернулися до теоретичних занять дуже задоволені,  вдячні працівникам шахти за наданий безцінний досвід.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю