Тренінг «Протидія торгівлі людьми»

У вівторок, 19 листопада 2019 року, в Покровському професійному ліцеї відбувся тренінг «Школа безпечної міграції», організований громадською правозахисною організацією «Егіда-Запоріжжя».

Громадська правозахисна організація «Егіда-Запоріжжя» є виконавчим партнером Агенції ООН з міграції (Міжнародної організації з міграції) та має багаторічний досвід проведення превентивної роботи щодо безпечної міграції серед вразливих верств населення.

Завдання проекту – зміцнення молодих активістів, здобувачів ЗП(ПТ)О через навчальні та просвітні заходи на розвиток їх активності та навичок на протидію торгівлі людьми, безпечної міграції та працевлаштування в Донецькій області.

Тренінг провели Шостак Антоніна Петрівна – голова правління ГПО «Егіда-Запоріжжя», адвокат та Заїкіна Наталія Валентинівна, заступник голови правління, психолог.

Участь у тренінгу взяли десятки здобувачів освіти Покровська, Селидового, Авдіївки, Родинського, Білицького, Білозерського, Мирнограду, Курахівого, Красногорівки, Гірника, Олександрівки.

Окремо слід відмітити добру організацію тренінгу – учасникам за рахунок організаторів оплачувалася дорога, їх пригощали кавою та обідом під час перерви, оплаченими також організаторами.

Під час восьмигодинного тренінгу активісти – здобувачі освіти отримали знання про ознаки торгівлі людьми, за якими пропозиція «співробітничати» чи «працевлаштувати» молоду людину, у тому числі за кордоном, може закінчитися недобре. Дізналися про масштаби торгівлі людьми – із цим явищем зустрілися і постраждали від нього, починаючи з 1991 року, понад 230 тисяч українців, а це – третина із працюючих в 2017 році  за кордоном українців.  Зрозуміли, які заходи слід вчиняти та до кого звертатися, зустрівшись із таким ганебним явищем в реальному житті.

Проект передбачає, що підготовлені сьогодні інструктори розпочнуть просвітницьку роботу за місцем навчання та проживання. Отже, скоро ми з вами побачимо результат сьогоднішнього тренінгу у виступах наших товаришів, які пройшли тренінг-підготовку та готові поділитися із нами набутими знаннями.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю