День кар’єри в Покровському професійному ліцеї

Вибору робочої професії для майбутніх випускників шкіл Покровська та Покровського району було присвячено захід, організований 28 листопада сумісно Покровським професійним ліцеєм, Покровським міським центром зайнятості й  Відділом навчання та розвитку персоналу ПРАТ «ШУ «Покровське».

Відвідали захід  60 гостей – старшокласники Піщанського НВК і Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Покровської районної ради. На фото вони заходять до ліцею уперше в житті – як гості. Мине час, і хтось із них зайде в ці двері як повноправний здобувач освіти – майбутній будівельник економічної могутності нашої України, справжній патріот, який своїми руками створить майбутнє, нові заводи та фабрики, нове прекрасне сьогодення для рідної землі.

Відвідали захід  60 гостей – старшокласники Піщанського НВК і Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Покровської районної ради. На фото вони заходять до ліцею уперше в житті – як гості. Мине час, і хтось із них зайде в ці двері як повноправний здобувач освіти – майбутній будівельник економічної могутності нашої України, справжній патріот, який своїми руками створить майбутнє, нові заводи та фабрики, нове прекрасне сьогодення для рідної землі.

Ці хлопці та дівчата не будуть протирати штани на кріслах та стільцях офісів – вони виконуватимуть реальну роботу, за реальну зарплату, і ніколи в житті не боятимуться лишитися без роботи – бо попит на робочі професії серед роботодавців просто шалений. 

Не лише машини та механізми вміють створювати випускники Покровського професійного ліцею. Їм притаманне і почуття прекрасного, тяга до творчості та самовиразу. Створена спеціалістами ліцею залізна крашанка стала традиційним експонатом всіх виставок та й власне великодніх свят у ППЛ.

Перед гостями Дня кар’єри виступили спеціаліст Покровського ЦЗ Насєкіна Кристина, директор Покровського міського центру зайнятості Донецької області Микола Іванович Толмачов, які поділилися із школярами своїм баченням щодо правильного вибору професії.

Безробіття та низький рівень життя працездатного населення наразі є великою економічною проблемою України.  Не останнє місце в причинах виникнення цієї проблеми є дисбаланс у професійному спрямування випускників шкіл. Традиційна система освіти пропонує безліч вищів, які готують економістів,  юристів, всіляких менеджерів – тих, хто поповнить ряди безробітних відразу після отримання диплому про вищу освіту. Водночас промислові підприємства буквально задихаються від кадрового голоду – відсутні електрики, токарі, зварювальники, слюсарі потрібної кваліфікації.  Микола Іванович окремо зазначив, що Покровським центром зайнятості розпочато співпрацю щодо розширення ліцензованих видів навчання в Покровському професійному ліцеї, що дозволить уже наступного року розширити перелік професій, які можна буде отримати прямо в місті Покровську, не покидаючи рідної домівки.

Спеціаліст відділу навчання та розвитку персоналу ПРАТ «ШУ «Покровське» Олена Анатоліївна Дунічева розповіла школярам про перспективи працевлаштування на Вугільній компанії.

Вона наголосила, що хлопці та дівчата, які оберуть навчання в Покровському професійному ліцеї, будуть підтримуватися Вугільною компанією і матеріально, і соціально – наданням форменого одягу, спеціальною додатковою стипендією, яку ПРАТ «ШУ «Покровське» виплачує ліцеїстам додатково до звичайної державної стипендії,  можливістю продовжити освіту у вищах тощо. Вона наголосила, що рівень оплати праці у Вугільній компанії за професіями, який навчають у Покровському професійному ліцеї, починається від 15 тисяч гривень і забезпечує високий рівень життя випускникам ППЛ.

В.о. директора Сивокоз Світлана Леонідівна щиро привітала гостей-школярів та запросила їх приходити на навчання до Покровського професійного ліцею.

Вона зокрема зазначила, що в наступному навчальному році прийом на навчання абітурієнтів буде відбуватися БЕЗ ЕКЗАМЕНІВ – зарахують до ліцею усіх, хто надасть пакет вступних документів, перелік яких присутній на нашому сайті (Освітня діяльність-Вступнику-Інформація для вступу).   Методист ППЛ Циганок Олександр Олександрович запропонував кожному з гостей новинку – роздрукований QR-код, який потрібно відсканувати мобільним телефоном і, перейшовши за посиланням, відразу опинитися на  сторінці  сайту ППЛ, призначеній для абітурієнта.

Школярі побачили на власні очі кабінети загальноосвітніх дисциплін, де вони будуть здобувати професійну освіту, майстерні та лабораторії. На всьому шляху їх супроводжували майстри виробничого навчання, які пояснювали, показували та демонстрували роботу тих інструментів, які освоять випускники ППЛ. Не залишилися в стороні також і здобувачі освіти ліцею, які показали своїм майбутнім товаришам, чому вони уже навчилися, ба навіть дозволили бажаючим школярам власноруч скористатися зварювальним апаратом, для чого в ліцеї знайшлася спецівка та захисні щитки. Безпечність пробних робіт для школярів забезпечували майстри виробничого навчання зварювального профілю, а послідовність виконання зварювання показали здобувачі освіти з третього курсу.

Шанс стати самостійними, умілими та багатими для себе та своїх майбутніх дітей отримав завдяки проведеному заходу кожен із школярів. Який шлях вони оберуть для себе – ми побачимо наступного року, під час вступної кампанії. Чекаємо на вас у стінах нашого ліцею наступного року, дорогі дівчата та хлопці!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю