Участь ППЛ у Всеукраїнській конференції

У вівторок, 3 грудня 2019 року, Покровський професійний ліцей взяв участь у Всеукраїнській інтернет-конференції  «Міжнародна співпраця в галузі професійної освіти».

Не секрет, що раніше систему ЗП(ПТ)О в освітній галузі вважали не найкращою із складових, бо за радянських часів вона надавала учням непрестижний соціальний статус, до неї йшли найбільш слабкі у навчанні діти. Але часи змінюються, і уже зараз  ЗП(ПТ)О набувають статусу чи не більш привабливого, ніж вищі України. Зокрема, почалося активне доручення професійних освітніх закладів до міжнародної співпраці. Здобувачі освіти багатьох професійних ліцеїв, на зразок інститутів, почали навчатися за кордоном, а самі заклади – співпрацювати із зарубіжними колегами.

Захід організовано  за ініціативою Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області та за участю ЗП(ПТ)О і НМЦ ПТО у Волинській, Рівненській і Луганській областях. На початку конференції до учасників із вітальною промовою звернулася представник Міністерства освіти та науки України.

 Надзвичайно великою була географія учасників. До конференції залучилася практично вся Україна.

В ході конференції обговорено питання участі ЗП(ПТ)О Донецької області в реалізації проектів міжнародних гуманітарних організацій, ролі міжнародної співпраці у реформуванні системи професійної освіти та модернізації змісту професійної освіти в умовах децентралізації управління. Розглянуто міжнародне співробітництво в контексті впровадження елементів дуальної форми навчання у підготовці робітничих кадрів для зварювального виробництва.

Колеги поділилися досвідом співпраці з освітянами Естонії. Досвід участі у міжнародних програмах та проектах здобувачів освіти показали ЗП(ПТ)О Рівненської області.

Міжнародна діяльність у галузі професійної освіти розглянута на  прикладі ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька. Обговорено досвід співпраці Вищого професійного училища № 94 з міжнародними фондами, ефективність впровадження напрацювань українсько-польського проекту «Активна молодь на ринку праці – підвищення якості професійного та підприємницького навчання в українських навчальних закладах з використанням методів моделювання». Розглянуто досвід роботи Євроклубу «Власна справа» ДПТНЗ «Березнівське ВПУ».

Проведена конференція показала, що роль професійного навчання в Україні змінюється, його престижність стає конкурентною порівняно з вищами, а міжнародне співробітництво – це один із важливих аспектів зростання ролі професійної освіти в Україні.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю