У групі 3-18 пройшли чудові літературні вечорниці

Однією із найбільш цікавих традицій  українського народу є вечорниці. Такі посиденьки і вирішили організувати для себе  шістнадцятого грудня ліцеїсти групи 3-18.

Допомогли їм зібратися:

викладач української мови та літератури Циганок  Олена Миколаївна,

майстер групи 3-18 Янжула Лариса Віталіївна,

майстер групи 3-18 Іваницька Наталія Федорівна.

Господарем та господинею літературних вечорниць стали найдосвідченіші люди групи 3-18 –  Бєлокозов Олексій та Камілова Карина.  Вони гостинно запрошують молодь групи зайняти свої місця.

Сьогодні навчально-виховний захід уперше в історії Покровського професійного ліцею проходить у приміщенні музею. За підтримки адміністрації, викладачем української мови та літератури, зарубіжної літератури Циганок Оленою Миколаївною у нас організовано музей українського фольклору в кабінеті №33. Підтримати музей новими експонатами уже обіцяли Гаращенко Олександр Вікторович, викладач спецдисциплін, який має старовинні предмети шахтарського вжитку, та Климов Володимир Вікторович – викладач фізкультури, який в результаті пошукової діяльності по місцях бойової слави здобув експонати часів Великої Вітчизняної війни. 

Пісні з вечорниць було чути, мабуть, на всіх поверхах ліцею, незважаючи на закриті двері – так завзято та натхненно співали хлопці та дівчата. 

На вечорницях було весело, адже, крім пісень, ліцеїсти підготували своїм товаришам багато сюрпризів.  Якунін Родіон поділився своїм авторським баченням байки Павла Глазового «Балакучий Пилип». Не залишилися осторонь від декламації гуморесок і його товариші: Максимов Максим, Сальман Яків та Олександров Микола, майстри розмовного жанру групи 3-18.

Вечорниці будуть незвичайні – літературні, а отже сьогодні  згадали багатьох літературних персонажів.  Героїв «Кайдашевої сім’ї» Нечуя-Левицького чудово зіграли Юсупов Кирило та Сальман Яків.

Голодна молодь, нарешті, дочекалася і традиційного для вечорниць частування варениками. Нелегко було приготувати страву в наших умовах, але ось вони, з пилу-жару, запашні смаковиті  вареники.

І, нарешті, король вечорниць – запашний коровай. Коли Наталія Федорівна різала його, запах було чути аж на останніх партах.

Дякуємо щиро всім організаторам та учасникам вечорниць! Справжній дух народних гулянь – що може бути кращим у наш вік штучних телефонних іграшок. Сьогодні ми насправді відчули себе єдиними із нашими дідами та прадідами, бабусями та прабабусями, глибше та повніше зрозуміли їх душу – душу українського народу.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю