Семінар педагогічних працівників гірничого профілю

 .

12.10.2020 року викладачі та майстри виробничого навчання Покровського професійного ліцею взяли участь в обласному онлайн-семінарі «Особливості організації професійної підготовки гірників в умовах змішаного та дистанційного навчання» для педагогічних працівників ЗП(ПТ)О Донецької області гірничого профілю, який провела Солодун Тетяна Станіславівна –  керівник методичної секції, методист кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО в Донецькій області, спеціаліст І категорії.

  .

   .

Покровський професійний ліцей представили доповідачі – майстер виробничого навчання Демченко Олександр Григорович та викладач спецдисциплін Гаращенко Олександр Вікторович. 

  .

Доповідь з обміну досвідом Демченко Олександра Григоровича було реалізовано інноваційним методом – він зняв відеоролик про планування виробничої практики в умовах дуальної форми освіти. 

 

Гаращенко Олександр Вікторович поділився з колегами досвідом використання наочних посібників при викладанні спецдисциплін. Як з’ясувалося, це питання  настільки нагальне, що його обговорення зайняло більшу частину семінару – настільки активно учасники ставили все нові та складніші питання і проблеми. 

Виступив також методист Покровського професійного ліцею Циганок Олександр Олександрович із досвідом проходження курсів підвищення кваліфікації про змішану та дистанційну форми навчання – це було поза планом, але доречно вписалося в тему семінару. 

Тетяна Станіславівна наприкінці семінару виступила з ініціативою створення методичної бази для спеціалістів гірничого профілю, яка буде складатися з посібників за темою охорони праці, україномовних плакатів та стендів, відеоуроків по спеціальності тощо. Для обговорення подробиць, колеги домовилися провести окрему зустріч  на платформі ZOOM наступного тижня. 

Також, вона запросила педагогів-гірників узяти участь в наповненні методичного порталу професійно-технічної освіти, який наразі створюється і знаходиться у стадії запуску. Цей інструмент стане неабиякою методичною допомогою при організації дистанційної складової навчання професіям. 

На цьому колеги попрощалися, побажавши творчих успіхів та здоров’я учасникам семінару. 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

1 комментарий к записи “Семінар педагогічних працівників гірничого профілю”

  1. В ході заходу ми здобули багато корисного для роботи

Авторизація
*
*
Генерація паролю