Виставка газет до дня народження Шевченка

 

Дев’ятого березня – день народження Тараса Шевченка, українського поета, художника, мислителя.

Народився Тарас Шевченко (1814-1861) в селі Моринці, що на Черкащині, в сім’ї кріпаків поміщика Енгельгардта.  Шевченко – один із тих, хто створив українську літературну мову, хоча й більшість його творів – російськомовні. Нині Шевченків «Кобзар» для українців – те саме, що й Біблія. Його загортали у вишитий рушник і зберігали біля образів як святиню. По ньому український селянин, водячи зашкарублим, покрученим від важкої праці пальцем, вчився читати. Вуста старанно шепотіли заповітні прості рядки, а розум осявала істина – «Борітеся – поборете!» Його вчили напам’ять. 

До чергової дати, продовжуючи тиждень української мови та літератури, у Покровському професійному ліцеї відкрилася виставка стіннівок та рисунків, побачити яку можна на третьому поверсі навчального корпусу. Організатор виставки – Циганок Олена Миколаївна, викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури Покровського професійного ліцею.

 

 

Запрошуємо всі навчальні групи долучитися до виставки і надати свої твори (рисунки, стіннівки, вірші, вишиванки тощо) до методичного кабінету або  викладачам української мови та літератури (кабінети №31, 34).  

Бажаємо вам творчої наснаги та любові до творчості Шевченка! 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю