День відкритих дверей – у нас в гостях учні НВК №2

 

Сьогодні до Покровського професійного ліцею завітали юнаки та дівчата НВК №2 із своїм вчителем – Новіковою Вікторією Сергіївною.   

Гостинним господарем сьогоднішньої зустрічі був майстер виробничого навчання Горячев Олексій Васильвович, якому допомагали всі викладачі та майстри, хто мав вільний час.

Олексій Васильович вирішив розпочати екскурсію із токарної майстерні, де показав нещодавно отримані ліцеєм за сприяння ООН понадсучасні токарні станки, аналогів яким у нашому місті, та й, напевне, в Донецькій області,  наразі просто немає – наші підприємства лише розпочали процедури їх закупівлі.  Тому перспективи наших випускників-токарів чудові, адже після завершення трирічного курсу вони володітимуть прийомами роботи на станках, які навіть старі досвідчені токарі ще не повністю опанували!

 

Наступний пункт екскурсії – зал гірничих машин – це є вотчина самого Олексія Васильовича, адже він – майстер підземних електрослюсарів. Ця майстерня найбільш цікава, мабуть, для хлопців, бо дівчат на підземні професії не навчають. 

У слюсарній майстерні Олексій Васильович показав роботу свердлильного станка, розповів про правила техніки безпеки.  

Але найбільше зацікавила школярів можливість власноруч скористатися зварювальним апаратом – у майстерні електрозварників стала ціла черга із дванадцяти бажаючих, бо згідно правил техніки безпеки, допуск до тренувальної електрозварки майстер виробничого навчання Мартинюк Віктор Іванович дозволяв лише по одному і під своїм особистим наглядом. Причому це були не лише хлопці – дівчата не менш азартно працювали з розпеченим  металом! Із них, сьогодні школярів, у найближчому майбутньому можуть вийти справжні повелителі металу!

Зазирнули наші гості також і до навчальних кабінетів. У спортивному залі керівник фізичного виховання Суліма Вікторія Миколаївна показала школярам зал фізичних вправ, зал для занять дзюдо, розповіла про спортивні досягнення та перемоги нашого ліцею, яких завдяки її роботі накопичилося чимало. 

Не оминули увагою також і кабінети Левадної Тетяни Григорівни, у якому влітку за сприяння ООН та нашого базового підприємства ПРАТ “ШУ “Покровське” виконано ремонт та переобладнання,   та Гаращенко Олександра Вікторовича, де із захопленням подивилися на його знамениту “дошку пошани” із мобільними телефонами. 

 

Нам, викладачам та майстрам ліцею, було не менш цікаво спілкуватися із випускниками школи, ніж школярам – із нами.

Чекаємо на вас під час вступної кампанії – цього літа, дорогі школярі!

Дякуємо керівництву та педагогічному колективу НВК №2 за те, що підготували таких веселих та активних дев’ятикласників! 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю