День відкритих дверей у Покровському професійному ліцеї: «Вибір професії – вибір майбутнього»

«Як добре, коли у людини є можливість вибрати собі професію
не з потреби,а погодившись з душевними схильностями»  (А.Апшероні)

 

Мабуть, одним з найбільш важливих кроків у житті людини є обрання майбутньої професії, тому стало доброю традицією проводити зустрічі з учнями 9-го класу ЗОШ №15 м.Покровська.   Рішення, яке юнаки або дівчата приймають в юності, впливає на весь їх подальший життєвий шлях. 

       17 березня 2021року в гості до ліцею завітали юнаки та дівчата школи разом з викладачами Жук Веронікою Рустамівною та Іщенко Людмилою Олекесандрівною.

 

Люди давно шукають формулу щастя. Одна з таких формул звучить так: «Щасливий той, хто вранці із задоволенням іде на роботу, а ввечері з радістю повертається додому».

Але якщо у когось вдома все добре, а на роботі абияк або зовсім погано, половини щастя не вийде. Половина щастя – вже нещастя. Ось чому так важливо правильно вибрати професію!!!

        Для учнів школи була організована екскурсія по майстерням ліцею. Майстер виробничого навчання Демченко О.Г., разом з учням групи 1-20 Федоровим Кирилом, Череповським Пилипом, Бердецьким Данилом показали гостям, як працюють на уроках виробничого навчання в слюсарній та електромонтажній майстернях та продемонстрували вироби виготовлені власноруч.

 В залі гірничих машин учнів зустрів викладач спецдисциплін Гаращенко О.В., який ознайомив гостей з гірничою технікою: скребковим та стрічковим конвейерами, прохідницьким комбайном та породонавантажувальною машиною.

В майстерні електрозварювальників, під наглядом майстра виробничого навчання Мартинюка В.І., учні групи 3-20 Кошмай Микола та Волошко Артем ознайомили школярів з роботою зварювального обладнання та провели майстер-клас. В майстер–класі взяли участь 6 учнів школи (3 дівчинки та 3 юнаки), вони власноруч спробували запалювати дугу та виконали перші шви. Результатом роботи були задоволені і майстри виробничого навчання і самі учасники майстер- класу.

В токарній майстерні майстер виробничого навчання Клименко О.В. разом з учнями групи 5-20 Демешко Андрієм та Рубець Микитою показали учням школи сучасні методи  металообробки. На нових технічно-удосконалених станках швейцарського виробництва на загальну суму 30000€, які були придбані за рахунок участі в проекті «ПРООН», проводяться уроки виробничого навчання.  

 Відвідали спортивний комплекс фізичного виховання ліцею, де керівник фізичного виховання Суліма В.М. ознайомила школярів зі спортивними заходами міського, регіонального та обласного рівнів, які проходять в нашому ліцеї та показала тренажерні зали, спортивний інвентар  для проведення уроків фізичного виховання.

Продовжили зустріч в кабінеті інформатики, де школярі мали змогу поспілкуватися з викладачем спецдисциплін Левадною Т.Г., яка надала детальну інформацію про професію токаря та електрозварювальника.

Завершили зустріч переглядом фільмів про історію та життя Покровського професійного ліцею. Учні ліцею, які раніше навчалися в 15 школі,  з задоволенням спілкувались з гостями, розповідали про свої досягнення в навчанні та в опануванні обраних професій.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері. П’ять учнів школи № 15 м. Покровська виявили бажання після закінчення навчання в школі продовжити його  в  стінах Покровського професійного ліцею.

Велику подяку висловлюємо адміністрації та вчителям школи №15 м. Покровська за багаторічну співпрацю та допомогу в організації спільних цікавих заходів.  Тож,  до нових зустрічей…

Захід було підготовлено викладачем інформатики  Покровського професійного ліцею Гаврилкіною Тамарою Вікторівною та викладачем спецдисциплін гірничих професій Івлєвою Ольгою Олександрівною. Дякуємо старшому майстру ліцею Сивокоз Світлані Леонідівні в організації роботи майстерень.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю