Гендерна рівність: сучасні тенденції професійно-технічної освіти в Покровському професійному ліцеї

Гендерна рíвність, або рíвність прав жінóк та чоловіків  — це концепція досягнення рівних прав людини між чоловіками та жінками в трудових, сімейних та інших правових відносинах, а також урівнювання ролі в суспільстві загалом, подолання сексизму та інших видів дискримінації.

Йдучи шляхом до Європи та поділяючи сучасні гендерні тенденції, Україна затвердила коцепцію гендерної рівності зокрема в Національній молодіжній стратегії до 2030 року, яку вчора обговорювали на педагогічній раді Покровського професійного ліцею, про що повідомлялося раніше

А уже сьогодні, ми разом з Покровським міським центром зайнятості проводимо профорієнтаційний захід, метою якого є показати, як практично реалізуються  сучасні тенденції професійно-технічної освіти в Покровському професійному ліцеї.

Спеціалісти Покровського міського центру зайнятості знімали відеоролик про заняття дівчат – токарів групи 5-20 – та брали у них інтерв’ю про навчання в нашому ліцеї.  Коли цей ролик буде готовий, ми додамо його до поточної публікації (слідкуйте за оновленнями). 

 

Майстер виробничого навчання групи токарів Клименко Олександр Вікторович разом із ученицями Настею Кривонос та Дашею Карпенко показали клас володіння сучасною технікою – адже придбані за сприяння ООН нашим ліцеєм надсучасні токарні станки з програмним управлінням є буквально останнім словом техніки, кращим зразком європейських технологій, і таких станків поки що немає на підприємствах Донецької області. Коли через три роки наші токарі завершать навчання, то стануть унікальними спеціалістами, бо володітимуть прийомами роботи на токарних верстатах, які лише почнуть з’являтися на заводах Донбасу. 

 

Отже,  саме в нашому ліцеї стати кваліфікованим токарем або зварником   можуть не лише хлопці, але й дівчата – показати це й було метою сьогоднішнього профорієнтаційного заходу.

Сучасне обладнання, сучасні гендерні освітні загальноєвропейські тенденції та сучасний рівень освіти – все це характеризує поточну роботу в Покровському професійному ліцеї, закладі професійно-технічної освіти сучасного рівня. 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю