Спільний захід: ярмарок вакансій

      .

У вівторок, восьмого червня, Покровський професійний ліцей спільно з Покровським міським центром зайнятості Донецької області провели профорієнтаційний захід – Ярмарок вакансій. 

Оператор відеозйомки: Рябовол Дмитро, група 2-19

    .

Загальновідомо, що незмінним супутником ринкової економіки є безробіття – страшне та огидне явище, коли здорова працездатна людина не може знайти собі роботу й забезпечити достойний рівень життя. Однією з причин безробіття у нашому місті є недостатня інформованість шукачів роботи про наявні вакансії. 

Одночасно, підприємства міста мають кадровий “голод” – у них не вистачає робітників певних професій. А тому, поєднати ці дві протилежні тенденції та зменшити рівень безробіття, покращити рівень життя наших співгромадян вирішили Покровський професійний ліцей спільно з Покровським міським центром зайнятості Донецької області. 

Ярмарок вакансій – це свого роду ринок, на якому зустрілися ті, хто пропонує робочі місця, із тими, хто пропонує свою роботу як своєрідний товар. “Ціна” на такому ринку – це заробітна плата, а про умови роботи та потрібні професії розповіли безробітним представники кадрових служб підприємств. 

Сьогодні на нашому ярмарку – ПРАТ “Донецьксталь”, із яким наш ліцей співпрацює уже десятки років, а також Красноармійський динасовий завод, Покровський водоканал, молодіжний центр Покровська  тощо. 

    .

Безумовно, далеко не всі з гостей заходу мають професії, потрібні підприємствам. Про те, як їх отримати, розповів присутнім викладач спеціальних дисциплін нашого ліцею Гаращенко Олександр Вікторович.

Після завершення вступної частини, працедавці та шукачі роботи вільно спілкувалися та шукали точки дотику, спільні інтереси та можливості щодо працевлаштування.

   

Сподіваємося, що проведений захід допоможе і гостям ярмарку, і підприємствам-працедавцям та покращить якість життя в нашому місті! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю