Засідання РМС викладачів гуманітарного циклу Покровського МО

Авторське право на текст новини: @ Васюхно Тетяна Іванівна, 2021. Всі права захищено.

Навчально-методичним центром ПТО у Донецькій області проведено засідання регіональної методичної секції викладачів гуманітарного циклу Покровського методичного об’єднання.

Із дотриманням усіх протиепідемічних вимог, 23 вересня на базі Покровського професійного ліцею відбулося засідання методичної секції викладачів-філологів Покровського методичного об’єднання. Із початком навчального року та прийдешніми святами – Днем професійно-технічної освіти та Днем працівників освіти привітали учасників засідання в.о. директора ліцею Леонід Костиря і методист Покровського ПЛ, Олександр Циганок.
   

Методист Навчально-методичного центру ПТО у Донецькій області Тетяна Васюхно надала викладачам методичні рекомендації щодо викликів сьогодення до викладання предметів гуманітарного профілю у поточному навчальному році. Також вона докладно зупинилася на таких питаннях як: ведення журналів, іншої робочої документації; атестації педагогічних працівників; самоосвіта і підвищення курсів кваліфікації за новими вимогами; аналіз результатів Державної підсумкової атестації минулого 2020-2021 навчального року та підготовка учнів до ДПА у формі ЗНО в поточному 2021-2022 навчальному році; надала відповіді на запитання, які ставили викладачі.

 

Олена Циганок, викладач української мови та літератури Покровського ПЛ, керівник регіональної методичної секції викладачів української мови, української та зарубіжної літератури, мистецтва Покровського методичного об’єднання підвела підсумки роботи методичної секції минулого навчального року та поділилася досвідом роботи в умовах дистанційного режиму. Для швидкого доступу до матеріалів секції Олена надала присутнім QR-код у роздрукованому вигляді і викладачі мали можливість з ним попрацювати. Також Олена Циганок поділилася досвідом як вона скористалася можливістю, наданою Міністерством освіти і науки України – академічною свободою викладача і пройшла курси підвищення кваліфікації за своїм вибором місця і теми занять.

 

Марина Жибінкас, викладач англійської мови Покровського ПЛ, керівник регіональної методичної секції викладачів іноземної мови Покровського методичного об’єднання надала аналіз роботи методичної секції викладачів іноземної мови в минулому навчальному році й також поділилася своїм досвідом роботи в умовах дистанційного режиму.
Клавдія Гречук, викладач української мови Селидівського професійного ліцею представила колегам розробку бінарного уроку української мови (тема уроку «Професійна лексика») із уроком спецтехнології «Українська кухня» на основі епічної поеми І.П. Котляревського «Енеїда».
Вікторія Баркар, викладач української мови ДНЗ «Білицький професійний ліцей» розповіла про мультимедійні засоби навчання на уроках української мови та літератури, продемонструвала переваги роботи на уроці за допомогою інтерактивної дошки.
Викладачі залюбки ділилися набутим досвідом роботи в умовах карантину. Так, Ірина Гаркуша, викладач ДНЗ «Красногорівське ВПУ» про зручність роботи з використанням інтерактивної дошки на уроках, про участь у конкурсі сайту Національної освітньої спільноти «Всеосвіта». Леонід Костиря, викладач французької мови Покровського професійного ліцею, Людмила Федорова, викладач зарубіжної літератури Олександрівського професійного аграрного ліцею, Ірина Козуб, викладач Білозерського професійного гірничого ліцею ділилися досвідом використання аудіо та відео матеріалів під час подання нового навчального матеріалу на уроках мови і літератури, та представили інтернет-застосунки, які вони використовують для роботи з учнями в умовах змішаного й дистанційного навчання.
Ольга Жидкова, викладач української мови і літератури ДНЗ «Мирноградський професійний гірничий ліцей», учениця якої Олена Клочко в 2020-2021 навчальному році посіла ІІІ місце в фінальному етапі ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, поділилася досвідом роботи з підвищення грамотності учнів та формами і методами роботи з обдарованими учнями.
Учасники засідання методичної секції відвідали новостворену музейну кімнату народної творчості та побуту українського народу, яку створили викладачі Покровського професійного ліцею на основі етнографічних куточків своїх кабінетів.
Колеги-філологи відвідали створений у Покровському професійному ліцеї Музей народної та шахтарської справи, з досвідом розвитку якого познайомила Циганок Олена Миколаївна. 
Щирі слова вдячності висловили викладачі організаторам – НМЦ ПТО у Донецькій області та колегам-господарям Покровського професійного ліцею.
Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю