Школа перспективного педагогічного досвіду

@Всі права захищено. Васюхно Т.І. 2021 (авторське право на текст новини)

12 листопада 2021 року на Донеччині відбулося засідання школи перспективного педагогічного досвіду викладачів гуманітарних дисциплін.
На виконання плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області на 2021 рік, відбулося чергове засідання обласної школи перспективного педагогічного досвіду викладачів-філологів «Інформаційно-комунікаційні технології на уроках мов та літератур». 

    
    

Відкриваючи засідання, Тетяна Васюхно – методист НМЦ ПТО у Донецькій області, наголосила на важливості використання інформаційно-комунікаційних технологій взагалі й аж надто на сьогоднішній день.

Покровський професійний ліцей представляли учасники Циганок Олена Миколаївна – викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, старший викладач, та Жибінкас Марина Миколаївна, викладач іноземних мов, при технічному супроводі методичта ліцею Циганка Олександра Олександровича. 

Постійний керівник школи Любов Роман, викладач української мови та літератури ДПТНЗ «Краматорський центр ПТО» у своїй доповіді нагадала колегам вимоги до проведення уроків онлайн, познайомила з декількома інтернет-застосунками для дистанційної роботи, підкреслила їх користь і зручність використання в роботі дистанційно та в змішаному форматі. В якості наочності Любов Роман продемонструвала фрагмент відеоуроку, присвяченого 150-річчю від дня народження видатного письменника – «Психологічне розкриття теми еміграції на матеріалі новели Василя Стефаника «Камінний хрест» та провела майстер-клас щодо створення даного відеоуроку.
При підведенні підсумків засідання ШППД своїми враженнями поділилася Глорія Дарлінг, викладач української та англійської мов ДНЗ «Краматорське ВПТКУ». Досвідом використання ІКТ поділилася Валентина Рябенко, викладач української мови та літератури Краматорського ВПУ. Досвід проведення відеоуроків навіть на міжнародному рівні представила Людмила Ткаченко, викладач Курахівського професійного ліцею. Вона продемонструвала фрагмент уроку, присвяченого 150-річчю Лесі Українки, проведеного в грузинській школі № 1 міста Хашурі в межах eTwinning-проєкту, учасницею якого вона із своїми учнями є вже декілька років. З Олександром Бережним, методистом ДПТНЗ «Краматорський центр ПТО», присутні обговорили питання неминучості для всіх педагогів навчатися і використовувати в повсякденній роботі сучасні інформаційно-комунікаційні технології.
Учасники засідання висловили щиру вдячність організаторам, керівникам і всім колегам за надання корисної і своєчасної інформації.
   
Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю