Практика використання Microsoft Teams в закладах освіти

Сьогодні, 30 червня 2022 року, за підтримки Міністерства науки та освіти України, Державної наукової установи «Інститут освітньої аналітики», EU4Skills та компанії Microsoft для вчителів та викладачів України компанією Сілвері було проведено безкоштовний вебінар-тренінг  «Використання хмарних сервісів Microsoft Teams для організації освітнього процесу в закладах освіти».

Всеукраїнський тренінг проводився на стрім-каналі Youtube, що дозволило взяти в ньому участь більш як 1600 учасникам з усіх куточків України.

Покровський професійний ліцей представили методист, викладач фізики та астрономії Циганок Олександр Олександрович,  викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури Циганок Олена Миколаївна, викладач історії Кобец Вікторія Сергіївна, викладач іноземної мови Жибінкас Марина Миколаївна  та керівник фізичного виховання Суліма Вікторія Миколаївна.

Перша частина вебінару мала теоретичний характер, спеціалісти Microsoft та компанії Сілвері познайомили учасників з основами роботи в хмарних сервісах Microsoft Teams, зокрема звернувши велику увагу на інформаційну безпеку користувачів хмари. Практична (тренінгова) частина вебінару відбулася після п’ятнадцятихвилинної перерви, в ній спеціалістом компанії Сілвері було показано практичну покрокову інструкцію з організації освітнього процесу в хмарі Microsoft Teams та розглянуто питання:

  • Команди. Типи команд.
  • Канали в командах.
  • Чати.
  • Календар.
  • Дзвінки.
  • Робота з файлами.
  • Створення та проведення конференції (заняття).
  • Режим спільного доступу.
  • Відеозапис конференції (заняття).
  • Списки відвідування занять.
  • Розміщення та перевірка завдань.

Протягом вебінару учасники в чаті задавали питання. Організатори нададуть відповіді на них у окремому відео, посилання на яке буде невдовзі розіслане на електронні адреси зареєстрованих учасників.

На думку організаторів та спікерів, робота в хмарному сервісі Microsoft Teams нескладна і після кількох днів роботи в ній всі питання у користувачів – вчителів та учнів – практично зникають, бо все інтуїтивно зрозуміло. Перевагою сервісу є надійна ідентифікація учасників уроку, що виключає порушення дисципліни та надає можливість при некоректній поведінці учасників фіксувати на відео всі дисциплінарні порушення, відповідно це полегшує і роботу з батьками, які наочно побачать, що саме не так робила їх дитина під час уроку.

Нагадую, що у Покровському професійному ліцеї платформа Microsoft Teams уже рік як розгорнута та функціонує, а тому учні та викладачі ліцею за бажанням можуть проводити дистанційні заняття на цій платформі (посилання на сервіс – правий сайдбар офіційного сайту ліцею, для переходу на платформу треба клацнути на картинку з написом Office 365). Для роботи з платформою потрібен стійкий та швидкий канал Інтернет і потужний смартфон, планшет або комп’ютер, оскільки робота з платформою інформаційно насичена (старі та повільні цифрові пристрої некоректно працюють з цією платформою).

Цей вебінар допоміг закладам освіти обрати найсучасніші та ефективні технології дистанційного навчання на базі рішень Microsoft.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю